Tilbehør
Syltede drueagurker
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion (ca. 50 g)
25/8
kJ/kcal
Energi
1
g
Kulhydrat
0
g
Fedt
1
g
Protein
50
g
Frugt/grønt pr. stk.
2
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
Ca. 1,5 l
1 kg drueagurker, mellemstore
saltlage
2 l vand
100 g salt
Eddikelage
8 dl eddike
2 dl vand
100 g sukker
8 skalotteløg
2 laurbærblade
2 spsk. asieblanding
sødemiddel svarende til ca. 100 g sukker
evt. konserveringsmiddel
Sådan gør du
1. dag:
Vask drueagurkerne, prik og læg dem i saltlagen i 24 timer.
2. dag:
Tør drueagurkerne godt af, og læg dem i rene skoldede glas.
Bring eddike i kog med vand, sukker, løg og krydderier, og smag til med sødemiddel. Du kan tilsætte konserveringsmiddel til lagen.
Hæld lagen over agurkerne, og luk glassene straks.
Servering
Server syltede drueagurker som tilbehør til f.eks. stegt kylling eller en grøntsagsret.
Opbevaring
Opbevar drueagurker køligt.