Tilbehør, Desserter og kager, Syltning
Syltede kirsebær
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. ½ dl bær og saft (60 g)
150/35
kJ/kcal
Energi
8
g
Kulhydrat
0
g
Fedt
1
g
Protein
40
g
Frugt/grønt pr. person
14
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
Ca. 4 dl
500 g syltekirsebær
2 dl vand
50 g sukker
2 tsk. citronsaft
sødemiddel svarende til ca. 125 g sukker, gerne flydende
evt. konserveringsmiddel
Sådan gør du
Skyl kirsebærrene, og udsten dem.
Varm vandet op til kogepunktet, og kog kirsebærrene i ca. 2 min. sammen med sukker og citronsaft.
Smag blandingen til med sødemiddel. Tilsæt evt. konserveringsmiddel. Hæld blandingen på rene glas, og luk dem straks.
De syltede kirsebær skal trække i mindst 1 døgn.
Variation
1 dl vand kan erstattes af 1 dl rom.
Tip
Du kan lave syltede kirsebær uden tilsætning af sukker. Vær opmærksom på, at holdbarheden er kortere, når man sylter uden tilsat sukker.