Syltet græskar

Tilbehør, Syltning

Syltet græskar

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion (ca. 50 g)

80/20

kJ/kcal

Energi

2

g

Kulhydrat

0

g

Fedt

1

g

Protein

45

g

Frugt/grønt pr. stk.

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 portioner (ca. 1 l)

1 stort hokkaidogræskar (ca. 900 g)
1 spsk. groft salt
3 dl lagereddike
3 dl vand
¼ tsk. flydende sødemiddel
10-15 peberkorn
½ tsk. sennepsfrø
2-3 kviste frisk timian

Sådan gør du

Del græskarret i to, og skrab indmaden ud. Skræl skallen af græskarret.

Skær græskarret i skiver à ca. 5 mm tykkelse. Brug evt. et mandolinjern.

Bland græskar og salt i en skål, og lad det trække på køkkenbordet i ca. 2 timer.

Skyl græskarstykkerne grundigt i rigeligt koldt vand. Lad det dryppe godt af.

Bland eddike, vand, sødemiddel, peberkorn, sennepsfrø og timian.

Kom græskarstykkerne i et skoldet sylteglas (mindst 1 l), og hæld lagen over.

Lad det trække i 4-6 dage. Stil det efterfølgende på køl.

Servering

Server syltet græskar som topping på rugbrød, eller som tilbehør til f.eks. kylling.

Tip

Du kan evt. koge græskarstykkerne i et par min., så de får mindre bid.

Hvis du bruger et økologisk græskar, behøver du ikke at skrælle det.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.