Tilbehør, Syltning
Syltet græskar
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion (ca. 50 g)
80/20
kJ/kcal
Energi
2
g
Kulhydrat
0
g
Fedt
1
g
Protein
45
g
Frugt/grønt pr. stk.
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
20 portioner (ca. 1 l)
1 stort hokkaidogræskar (ca. 900 g)
1 spsk. groft salt
3 dl lagereddike
3 dl vand
¼ tsk. flydende sødemiddel
10-15 peberkorn
½ tsk. sennepsfrø
2-3 kviste frisk timian
Sådan gør du
Del græskarret i to, og skrab indmaden ud. Skræl skallen af græskarret.
Skær græskarret i skiver à ca. 5 mm tykkelse. Brug evt. et mandolinjern.
Bland græskar og salt i en skål, og lad det trække på køkkenbordet i ca. 2 timer.
Skyl græskarstykkerne grundigt i rigeligt koldt vand. Lad det dryppe godt af.
Bland eddike, vand, sødemiddel, peberkorn, sennepsfrø og timian.
Kom græskarstykkerne i et skoldet sylteglas (mindst 1 l), og hæld lagen over.
Lad det trække i 4-6 dage. Stil det efterfølgende på køl.
Servering
Server syltet græskar som topping på rugbrød, eller som tilbehør til f.eks. kylling.
Tip
Du kan evt. koge græskarstykkerne i et par min., så de får mindre bid.
Hvis du bruger et økologisk græskar, behøver du ikke at skrælle det.