Varme retter
Tærte med løg og peberfrugt
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1175/280
kJ/kcal
Energi
24
g
Kulhydrat
13
g
Fedt
15
g
Protein
80
g
Frugt/grønt pr. person
14
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
6 personer
100 g skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
2 spsk. flydende fedtstof
100 g grahamsmel (ca. 1½ dl)
50 g hvedemel eller sigtet speltmel (ca. 1 dl)
1 spsk. sesamfrø
½ tsk. salt
Fyld
1 stort rødløg (ca. 210 g)
1 løg (ca. 100 g)
1 tsk. flydende fedtstof
1 peberfrugt (ca. 180 g) eller 2 halve, f.eks. gul og orange
1 tsk. tørret estragon eller 3-5 stilke frisk estragon
2 æg
100 g skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
½ dl skummet- eller minimælk
½ tsk. stødt muskatnød
1 tsk. salt
1 pose frisk mozzarella (125 g)
peber, gerne hvid
Sådan gør du
Ælt ingredienserne til dejen godt sammen. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 22 cm), og stil den i køleskab i ca. 1 time.
Prik tærtedejen med en gaffel, og forbag den ved 200° C i ca. 10 min. på midterste ovnrille.
Tilbered grøntsagerne imens. Halver løgene, og skær dem i tynde både eller snit dem fint. Svits dem i fedtstoffet. Skær peberfrugterne i tykke strimler, og svits dem med i ca. 2 min.
Pisk æg, skyr, mælk, muskatnød, salt og peber sammen. Fordel grøntsagerne på tærtebunden, og hæld æggemassen over. Skær mozzarellaen i tynde skiver, og fordel dem på tærten.
Bag den i ca. 35 min. ved 200° C på midterste ovnrille, til æggemassen er stivnet.
Servering
Server tærte med løg og peberfrugt med salat, evt. råkost, til.
Opbevaring
Du kan opbevare tærtedejen 1-2 dage i køleskab.
Variation
Erstat grahamsmel med fuldkornsspeltmel eller andet fuldkornsmel.
Brug fennikel, gulerod, pastinak, porrer eller squash i stedet for løg og peberfrugt.