Thai fiskefrikadeller med asiatisk agurkesalat

Varme retter

Thai fiskefrikadeller med asiatisk agurkesalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1150/400

kJ/kcal

Energi

16

g

Kulhydrat

17

g

Fedt

15

g

Protein

75

g

Frugt/grønt pr. person

10

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

400 g hakket torskefilet

1½ tsk. salt

1 stilk citrongræs

1 fed hvidløg

½ chilipeber

1 æg

2 spsk. hvedemel eller majsstivelse

½-1 dl skummet- eller minimælk

1 spsk. fedtstof

1 lime

 

Agurkesalat

1 agurk (ca. 285 g)

½ chilipeber

½ fed hvidløg

½ bundt koriander

1 spsk. risvinseddike eller anden lys eddike

1 spsk. sesamolie

½ spsk. sesamfrø

salt, peber

Sådan gør du

Rør det hakkede fiskekød sejt med salt. Fjern de yderste blade fra citrongræsset. Hak stilken fint sammen med hvidløg og chilipeber, hvor kernerne er fjernet. Kom blandingen i farsen sammen med de øvrige ingredienser.

Form farsen til frikadeller, og steg dem i fedtstoffet på panden. Tag frikadellerne af panden, når de er gennemstegte, og pres lidt frisk limesaft ud over dem.

Halver agurken på den lange led. Skrab kernerne ud med en ske, og skær agurken i skiver. Fjern kernerne fra chilipeberen. Hak den fint sammen med hvidløg og koriander, og bland det med eddike og olie. Vend agurkeskiverne i.

Rist sesamfrøene på en tør pande for at bringe nøddesmagen frem. Drys dem over agurkesalaten.

Servering

Server thai fiskefrikadeller med asiatisk agurkesalat med brune ris og grøntsager.

Alternativ

Fiskefarsen kan købes færdiglavet og tilsættes krydderierne. Vælg fars med højst 10 g fedt pr. 100 g.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.