Varme retter
Thai fiskefrikadeller med asiatisk agurkesalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1150/400
kJ/kcal
Energi
16
g
Kulhydrat
17
g
Fedt
15
g
Protein
75
g
Frugt/grønt pr. person
10
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
400 g hakket torskefilet
1½ tsk. salt
1 stilk citrongræs
1 fed hvidløg
½ chilipeber
1 æg
2 spsk. hvedemel eller majsstivelse
½-1 dl skummet- eller minimælk
1 spsk. fedtstof
1 lime
Agurkesalat
1 agurk (ca. 285 g)
½ chilipeber
½ fed hvidløg
½ bundt koriander
1 spsk. risvinseddike eller anden lys eddike
1 spsk. sesamolie
½ spsk. sesamfrø
salt, peber
Sådan gør du
Rør det hakkede fiskekød sejt med salt. Fjern de yderste blade fra citrongræsset. Hak stilken fint sammen med hvidløg og chilipeber, hvor kernerne er fjernet. Kom blandingen i farsen sammen med de øvrige ingredienser.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i fedtstoffet på panden. Tag frikadellerne af panden, når de er gennemstegte, og pres lidt frisk limesaft ud over dem.
Halver agurken på den lange led. Skrab kernerne ud med en ske, og skær agurken i skiver. Fjern kernerne fra chilipeberen. Hak den fint sammen med hvidløg og koriander, og bland det med eddike og olie. Vend agurkeskiverne i.
Rist sesamfrøene på en tør pande for at bringe nøddesmagen frem. Drys dem over agurkesalaten.
Servering
Server thai fiskefrikadeller med asiatisk agurkesalat med brune ris og grøntsager.
Alternativ
Fiskefarsen kan købes færdiglavet og tilsættes krydderierne. Vælg fars med højst 10 g fedt pr. 100 g.