Desserter og kager
Tiramisu
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
775/185
kJ/kcal
Energi
25
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
9
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. person
24
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 stang vanilje
1 bæger pasteuriserede æggeblommer (ca. 40 g)
2 tsk. sukker
1 bæger pasteuriserede æggehvider (ca. 40 g)
200 g græsk yoghurt 2 %
½ dl kogende vand
1-2 tsk. pulverkaffe
evt. 1 spsk. Kahlua-likør
8 stk. ladyfingers
Pynt
kakao
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Pisk æggeblommer, vanilje og sukker, til det er luftigt. Vend yoghurten i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i yoghurtblandingen.
Rør pulverkaffe og vand sammen, og tilsæt Kahlua. Dryp det over ladyfingers.
Fordel yoghurtblandingen i 4 portionsglas, og stik 2 ladyfingers i hvert glas. Stil dem i køleskab i mindst 1 time.
Servering
Sigt kakao over lige inden servering, og server tiramisu som dessert.
Tip
Du kan også lave desserten i et fad. Læg ladyfingers nederst, og fordel yoghurtblandingen ovenpå. Sigt kakao over.