Varme retter, Vegetar
Tomatrisotto med bønner
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1500/360
kJ/kcal
Energi
52
g
Kulhydrat
10
g
Fedt
13
g
Protein
250
g
Frugt/grønt pr. person
13
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 stort løg (ca. 210 g)
1 fed hvidløg
1 spsk. flydende fedtstof
2½ dl fuldkornsris (ca. 200 g)
1 dåse hakkede tomater, gerne med smag, f.eks. oregano eller chili (400 g)
3 dl vand
1 tsk. tørret oregano eller basilikum, udelades hvis tomaterne er med disse krydderier
1 tsk. stødt paprika
½ tsk. salt
peber
400 g grønne bønner, friske eller frosne
½ dåse kidneybønner i lage (ca. 120 g)
4 spsk. reven parmesanost (ca. 25 g)
10-15 sorte oliven (ca. 50 g)
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg, og svits det let i fedtstoffet. Tilsæt risene, og svits dem med i 2-3 min.
Tilsæt tomater, vand og krydderier. Lad blandingen småkoge med låg i ca. 10 min.
Skær bønnerne i mindre stykker, og tilsæt dem. Kog i yderligere ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis retten bliver for tør.
Skyl og afdryp kidneybønnerne, og tilsæt dem. Rør parmesanost i, og smag til. Kom afdryppede oliven i risottoen.
Servering
Server tomatrisotto med salat til.
Variation
Erstat grønne bønner med broccoli, blomkål eller ærter.
Du kan anvende porre eller forårsløg i stedet for løg.