Tomatsuppe

Varme retter

Tomatsuppe

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1325/315

kJ/kcal

Energi

21

g

Kulhydrat

17

g

Fedt

20

g

Protein

430

g

Frugt/grønt pr. person

3

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

1 lille porre (ca. 130 g)

2 gulerødder (ca. 130 g)

1 skive hvidkål (ca. 200 g)

150 g hakket oksekød med højst 10 % fedt

1 spsk. flydende fedtstof

5 dl grøntsagsbouillon

1 dåse flåede tomater (400 g)

1 spsk. tomatpuré

1 tsk. mild paprika

½ tsk. tørret basilikum

salt, peber

Sådan gør du

Skær porren i tynde ringe. Skær guleroden i små tern. Snit hvidkålen fint.

Brun kødet i fedtstoffet. Tilsæt grøntsagerne og svits dem med. Kom de øvrige ingredienser i, og lad suppen småkoge i 10-15 min. Smag suppen til.

Servering

Server tomatsuppe med fuldkornsbrød.

Alternativ

Du kan erstatte guleroden eller lidt af hvidkålen med selleri.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.