Varme retter
Tomatsuppe
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1325/315
kJ/kcal
Energi
21
g
Kulhydrat
17
g
Fedt
20
g
Protein
430
g
Frugt/grønt pr. person
3
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
1 lille porre (ca. 130 g)
2 gulerødder (ca. 130 g)
1 skive hvidkål (ca. 200 g)
150 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 spsk. flydende fedtstof
5 dl grøntsagsbouillon
1 dåse flåede tomater (400 g)
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. mild paprika
½ tsk. tørret basilikum
salt, peber
Sådan gør du
Skær porren i tynde ringe. Skær guleroden i små tern. Snit hvidkålen fint.
Brun kødet i fedtstoffet. Tilsæt grøntsagerne og svits dem med. Kom de øvrige ingredienser i, og lad suppen småkoge i 10-15 min. Smag suppen til.
Servering
Server tomatsuppe med fuldkornsbrød.
Alternativ
Du kan erstatte guleroden eller lidt af hvidkålen med selleri.