Madpakker og pålæg, Snacks
Tunpakker
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
475/115
kJ/kcal
Energi
18
g
Kulhydrat
1
g
Fedt
6
g
Protein
3
g
Frugt/grønt pr. stk.
27
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
16 stk.
3 dl vand
½ pakke gær
1½ tsk. salt
2 tsk. fedtstof
300 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 5 dl)
ca. 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
Fyld
1 dåse tun i vand (ca. 185 g)
1 spsk. kapers
1 lille løg (ca. 50 g)
100 g syrnet mælkeprodukt med højst 1,5% fedt
1 spsk. citronsaft
salt, peber
Pensling
citronsaft
Sådan gør du
Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen grundigt. Dæk den til, og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 min.
Fyld
Mos tunen let. Hak kapers fint. Riv løget fint. Rør alle ingredienser til fyldet sammen, og smag til med salt og peber.
Slå dejen ned, og rul den ud til en firkant på ca. 40 x 40 cm. Skær dejen ud i 16 firkanter. Læg 1 spsk. fyld på midten af hvert stykke, og fold dejen diagonalt til trekanter. Tryk let sammen i siderne. Lad tunpakkerne efterhæve i ca. 20 min.
Pensl pakkerne med citronsaft. Bag dem ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.
Lad tunpakkerne afkøle på en bagerist.
Servering
Server tunpakkerne som frokostret med grøntsager til eller i madpakken.
Opbevaring
Tunpakker kan fryses.