Tunpakker

Madpakker og pålæg, Snacks

Tunpakker

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

475/115

kJ/kcal

Energi

18

g

Kulhydrat

1

g

Fedt

6

g

Protein

3

g

Frugt/grønt pr. stk.

27

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

16 stk.

3 dl vand
½ pakke gær
1½ tsk. salt
2 tsk. fedtstof
300 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 5 dl)
ca. 125 g hvedemel (ca. 2 dl)

 

Fyld
1 dåse tun i vand (ca. 185 g)
1 spsk. kapers
1 lille løg (ca. 50 g)
100 g syrnet mælkeprodukt med højst 1,5% fedt
1 spsk. citronsaft
salt, peber

 

Pensling

citronsaft

Sådan gør du

Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen grundigt. Dæk den til, og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 min.

Fyld

Mos tunen let. Hak kapers fint. Riv løget fint. Rør alle ingredienser til fyldet sammen, og smag til med salt og peber.

Slå dejen ned, og rul den ud til en firkant på ca. 40 x 40 cm. Skær dejen ud i 16 firkanter. Læg 1 spsk. fyld på midten af hvert stykke, og fold dejen diagonalt til trekanter. Tryk let sammen i siderne. Lad tunpakkerne efterhæve i ca. 20 min.

Pensl pakkerne med citronsaft. Bag dem ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Lad tunpakkerne afkøle på en bagerist.

Servering

Server tunpakkerne som frokostret med grøntsager til eller i madpakken.

Opbevaring

Tunpakker kan fryses.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.