Tilbehør, Sovse og dressinger
Urtesovs
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
175/40
kJ/kcal
Energi
6
g
Kulhydrat
1
g
Fedt
1
g
Protein
75
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
1 lille skive selleri (ca. 50 g)
1 lille gulerod (ca. 50 g)
1 lille løg (ca. 50 g)
1½ dl bouillon f.eks. grøntsags
¼ tsk. tørrede krydderurter, f.eks. estragon, eller 1 spsk. frisk, f.eks. persille
evt. jævning
salt, peber
evt. bearnaiseessens
Sådan gør du
Skær grøntsagerne i mindre stykker. Kog dem godt møre i bouillonen, som er tilsat krydderurter. Der skal være låg på gryden.
Blend sovsen, eller purér den. Tilsæt jævning, hvis du ønsker, at sovsen skal være tykkere. Kog den igennem igen. Smag til med salt, peber og evt. bearnaiseessens.
Servering
Server urtesovs til f.eks. fisk, fjerkræ eller kød sammen med grøntsager og dit foretrukne tilbehør.
Tip
Du kan fryse sovsen. Lav en større portion urtesovs, og frys sovsen ned i mindre portioner.