Varme retter
Vildtgryde med waldorfsalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
2650/635
kJ/kcal
Energi
42
g
Kulhydrat
29
g
Fedt
38
g
Protein
300
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
Vildtgryde
10 skalotteløg (ca. 150 g)
2 små rødbeder (ca. 200 g)
2 persillerødder (ca. 200 g)
1 bakke champignon (250 g)
50 g mager bacon, f.eks. backbacon
8 stk. tørrede enebær
1 spsk. flydende fedtstof
300 g krondyr i tern
2½ dl rødvin
1½ dl vand
1-2 tsk. salt
peber
1 dl madlavningsfløde 8 %
sovsekulør
evt. jævning
Waldorfsalat
3 dl græsk yoghurt 2 %
1 tsk. sukker
½ lille knoldselleri (ca. 150 g)
2 store stængler bladselleri (ca. 80 g)
1 æble, f.eks. cox orange (ca. 110 g)
75 g valnøddekerner
75 g blå vindruer (ca. 15 stk.)
Sådan gør du
Vildtgryde
Skær løg, rødbeder og persillerødder i tern. Halver champignon i kvarte. Skær bacon i tynde strimler. Knus enebærrene – evt. i en morter.
Varm fedtstoffet op, og brun grøntsagerne i et par min. Tilsæt bacon og krondyr, og brun det, til det har fået farve. Tilsæt enebær, rødvin, salt og peber og vand. Lad retten småkoge i ca. 45 min. med låg.
Tilsæt fløde og sovsekulør. Jævn evt. retten. Smag til.
Waldorfsalat
Rør sukker i yoghurten. Riv knoldselleri groft, og vend den i. Skær bladsellerien i tynde skiver og æblet i små tern. Bland begge dele i yoghurtblandingen.
Hak valnødderne groft. Halver vindruerne, og fjern evt. sten. Gem nogle valnødder og vindruer til pynt.
Bland resten af nødderne og vindruerne i blandingen. Pynt salaten med vindruer og valnødder.
Servering
Server waldorfsalat til vildtgryde eller farsbrød med vildt.
Variation
Du kan bruge oksekød i tern i stedet for krondyr i tern.
Erstat knoldselleri med hvidkål eller bladselleri.