Kolde retter, Madpakker og pålæg
Wraps med chili-hummus
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1925/460
kJ/kcal
Energi
46
g
Kulhydrat
14
g
Fedt
31
g
Protein
55
g
Frugt/grønt pr. person
17
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
2 stegte kyllingebrystfileter (ca. 200 g)
1 dåse eller karton kikærter (ca. 230 g)
1 fed hvidløg
1 lime
2 spsk. sesamfrø
3-4 spsk. syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
1 spsk. olie
1 lille rød chilipeber
salt, peber
¼ blomkål (ca. 115 g)
1½ dl grønne ærter (ca. 100 g)
4 store fuldkornstortillas (ca. 280 g)
Sådan gør du
Skyl og afdryp kikærterne i en sigte. Pres saften af limen. Blend kikærterne sammen med hvidløg, limesaft, sesamfrø, mælkeprodukt og olie.
Fjern kernerne fra chilipeberen, og hak den fint. Bland chilien i hummussen, og smag til.
Blend blomkålen, eller hak den fint med en kniv.
Hæld kogende vand over ærterne, hvis de er frosne.
Skær kyllingebrysterne i tynde skiver.
Smør hummus på tortillaerne. Fordel blomkål og ærter på. Læg kylling i en stribe midtpå, og rul tortillaerne stramt sammen. Skær dem i halve eller kvarte.
Servering
Spis grøntsagsstave eller salat til.
Lav evt. dobbelt portion hummus, så du har dip til grøntsagsstave.
Variation
Du kan erstatte kylling med tun, røget laks, røget sild eller skinke.
Sukkerærter eller 4-8 grønne asparges kan erstatte ærter.
Tip
Du kan købe finthakket blomkål på køl.