Madpakker og pålæg
Wraps med laks og grøn hummus
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1800/430
kJ/kcal
Energi
46
g
Kulhydrat
13
g
Fedt
25
g
Protein
125
g
Frugt/grønt pr. person
15
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 dåse eller karton kikærter (ca. 240 g udblødte, kogte kikærter)
150 g grønne ærter, friske eller frosne
1-2 fed hvidløg efter smag
½ citron, usprøjtet
2 spsk. skyr
1 spsk. olivenolie
1 spsk. hakket persille, frisk eller frossen
¼ tsk. stødt koriander
salt, peber
3 gulerødder (ca. 200 g)
¼ lille spidskål (ca. 140 g)
200 g røget laks i skiver
4 store fuldkornstortillaer (ca. 250 g)
Sådan gør du
Skyl og afdryp kikærterne i en sigte. Optø ærterne, hvis de er frosne. Pres hvidløg. Pres den halve citron. Blend kikærterne sammen med citronsaft, ærter, skyr og olie.
Tilsæt persille, koriander og evt. fintrevet citronskal. Smag til med salt og peber. Riv gulerødderne groft. Snit spidskålen fint.
Smør tortillaerne med hummus. Fordel gulerod og spidskål på, og tryk det lidt ned i hummussen. Fordel laksen på, og rul tortillaerne fast sammen. Rul evt. hver enkelt ind i madpapir.
Servering
Server wraps med laks og grøn hummus til frokost eller i madpakken med grøntsager til.
Variation
Du kan erstatte laks med stegt kylling eller skinke.
Tip
Du kan bruge grøn hummus som dip til grøntsager eller som fyld i fuldkornspitabrød, sandwich og lignende.