Ymerdrys Web

Ymerdrys

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

450/110

kJ/kcal

Energi

17

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

2

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. person

59

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 portioner

4 skiver rugbrød (ca. 160 g)

2 spsk. valnødder, kan udelades (ca. 12 g)

1 tsk. stødt kanel

2 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

Blend rugbrødet.

Hak valnødderne fint.

Bland rugbrød, nødder og krydderier.

Fordel blandingen i et tyndt lag, og rist det i ovnen ved 150 °C i ca. 20 min.

Vurder, om drysset er sprødt – ellers skru ned til 100 °C, og rist det i yderligere 10 min.

Afkøl ymerdrysset, og opbevar det i en lufttæt beholder.

Servering

Kom ymerdrys på et syrnet mælkeprodukt evt. sammen med lidt frisk frugt.

Tip Fx Til Opskrift

DIÆTISTENS KOMMENTAR

KULHYDRAT

Rugbrød bidrager med kulhydrat i opskriften. Det har et højt indhold af kostfibre, som er med til at forsinke den efterfølgende blodsukkerstigning.

FEDT
Valnødder har et højt indhold af det umættede sunde fedt. Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser en lille håndfuld (ca. 30 g) nødder eller mandler om dagen.

PROTEIN
Spiser du ymerdrys ovenpå et syrnet mælkeprodukt, f.eks. skyr eller yoghurt naturel, bidrager det syrnede mælkeprodukt med protein. Protein er med til at give mæthed i måltidet. Vælg et syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt.

image-text
KEND DINE KULHYDRATER Forside

Kulhydrater og blodsukker

Kend dine kulhydrater er den nye kogebog, der giver tips til at spise færre kulhydrater og til at vælge kulhydrater af høj kvalitet. Samt 26 lækre opskrifter til inspiration til dagens måltider, udviklet med afsæt i de diabetesvenlige kostråd.

Medlemspris: 69 kr.

Ikke-medlem: 109 kr.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.