
Ymerdrys
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
450/110
kJ/kcal
Energi
17
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
2
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. person
59
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 portioner
4 skiver rugbrød (ca. 160 g)
2 spsk. valnødder, kan udelades (ca. 12 g)
1 tsk. stødt kanel
2 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
Blend rugbrødet.
Hak valnødderne fint.
Bland rugbrød, nødder og krydderier.
Fordel blandingen i et tyndt lag, og rist det i ovnen ved 150 °C i ca. 20 min.
Vurder, om drysset er sprødt – ellers skru ned til 100 °C, og rist det i yderligere 10 min.
Afkøl ymerdrysset, og opbevar det i en lufttæt beholder.
Servering
Kom ymerdrys på et syrnet mælkeprodukt evt. sammen med lidt frisk frugt.
DIÆTISTENS KOMMENTAR
KULHYDRAT
Rugbrød bidrager med kulhydrat i opskriften. Det har et højt indhold af kostfibre, som er med til at forsinke den efterfølgende blodsukkerstigning.
FEDT
Valnødder har et højt indhold af det umættede sunde fedt. Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser en lille håndfuld (ca. 30 g) nødder eller mandler om dagen.
PROTEIN
Spiser du ymerdrys ovenpå et syrnet mælkeprodukt, f.eks. skyr eller yoghurt naturel, bidrager det syrnede mælkeprodukt med protein. Protein er med til at give mæthed i måltidet. Vælg et syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt.