Linsefrikadeller

Frikadeller

Frikadeller er på listen over populære retter i rigtig mange hjem, og de kan varieres på mange forskellige måder. Prøv de indbydende opskrifter, vi har samlet til dig. Måske finder du en ny favorit.

Svin, kalv, fisk eller grønt?

Der kan være diskussioner om, hvad frikadellen skal være lavet af, og hvor nogen sværger til gode gammeldags frikadeller af svinekød, vælger andre at blande en fars af kalv og svin. Frikadeller kan dog laves på et utal af måder og behøver ikke altid bestå af svine- eller kalvekød. Du kan bl.a. prøve dig frem med kylling, oksekød eller hakket fisk – eller køre den vegetariske linje.

Tilbehøret kan varieres i det uendelige, og frikadeller, der er tilovers, kan du gemme til frokost dagen efter og spise kolde på rugbrød eller som en hapser.

Vælg det sunde fedt

Vælg plantefedt, såsom flydende margarine eller planteolier, når du skal stege dine frikadeller. Tag dem af panden, lige så snart de er færdige, så undgår du, at de suger ekstra fedtstof til sig.

Vælg kød med maks. 10 % fedt per 100 gram.

Her får du fem spændende opskrifter på, hvordan du kan variere den klassiske frikadelle, når den lander på dit spisebord næste gang.