Halloween
Den 31. oktober er det halloween. En højtid med gys og gru, spøgelser, edderkoppespind, hekse og horror. Invitér halloween ind i dit køkken med vores opskrifter på lækker mad med græskar.
Den 31. oktober er det halloween. En højtid med gys og gru, spøgelser, edderkoppespind, hekse og horror. Invitér halloween ind i dit køkken med vores opskrifter på lækker mad med græskar.
Ordet halloween er en sammentrækning af "All Hallows' Eve", der betyder "allehelgensaften" (men er ikke det samme som den kirkelige allehelgensaften).
Traditionen er kommet til Danmark fra USA, og børnene elsker at skære flotte græskarlygter ud, der lyser op i mørket, og gå udklædte fra dør til dør og bede om slik og godter.
Der er mange slags græskar, og de store, flotte orange græskar, der skæres ud til lanterner, er ikke egnet til at spise. De har et højt vandindhold og smager ikke af meget.
Når du skal lave mad med græskar, er der kommet flere muligheder at vælge mellem i butikkerne, men det er oftest hokkaidogræskar, der anvendes.
Græskar er en typisk efterårsafgrøde og vokser på krybende planter langs jorden. Ernæringsmæssigt indeholder de ca. 3-5 g kulhydrat og 1-4 g kostfiber pr. 100 g – og stort set ingen fedt og protein. Indholdet af energi varierer mellem 75 og 175 kJ svarende til 20-40 kcal pr. 100 g.
Her får du indbydende opskrifter på mad med græskar.
Happy Halloween!