Mormormad
Mormormad forbinder vi typisk med velsmag, hygge og god tid, men også med de ældre og traditionelle retter som stegt flæsk med persillesovs og boller i karry. Vi byder på de velkendte retter i sundere udgaver med samme gode smag.
Mormormad forbinder vi typisk med velsmag, hygge og god tid, men også med de ældre og traditionelle retter som stegt flæsk med persillesovs og boller i karry. Vi byder på de velkendte retter i sundere udgaver med samme gode smag.
De gode danske retter fra ”mormors tid” kan nemt laves, så de matcher de ernæringsmæssige krav, vi har til sund mad i dag. Du kan lave retterne med mindre fedt og flere grøntsager, samtidig med at du bevarer den gode smag. På den måde nedsættes fedt- og kalorieindholdet væsentligt i de gamle klassikere.
Retterne i mormormad er fra 1960’erne og starten af 1970’erne. Retter som vores mor, mormor eller farmor tilberedte med omhu og omtanke – både for råvarerne og for dem, der skulle spise maden.
Vil du have endnu flere opskrifter på de gode gamle retter, kan du finde flere opskrifter i vores kogebog "Mormormad – klassikere med kulør". Kogebogen indeholder opskrifter på 20 typiske danske retter fra ”bedstemors tid”, og der er ekstra tilbehør til mange af dem:
Fælles for retterne er, at der i Diabetesforeningens version er sat lidt kulør på dem, bl.a. i form af flere grøntsager. Opskrifterne er inddelt i retter til hverdagen, og til når der er mere tid til tilberedningen.
Herunder finder du fem udvalgte opskrifter på mormormad.