Noedder

Nødder

Nødder indeholder sunde fedtstoffer, protein og kostfibre - og påvirker næsten ikke blodsukkeret. Se her, hvordan du kan bruge flere nødder i madlavningen.

De fleste nødder og mandler har et lavt indhold af kulhydrater og giver derfor ikke blodsukkerstigning. Nødder kan derfor fint bruges som en blodsukkerneutral snack, når den lille sult melder sig. 

Desuden har nødder et højt indhold af sunde fedtstoffer, som kan være med til at forebygge hjerte-kar- sygdom. De er en god kilde til kilde til protein og kostfibre, og indeholder gavnlige vitaminer og mineraler. Nødder har et højt indhold af kalorier, og er derfor et godt kalorietilskud, hvis du har svært ved at holde vægten.

30 Gram Nødder Hvor Meget Fylder Webtil

Fødevarestyrelsen anbefaler at spise 1 håndfuld nødder (ca. 30 g) om dagen. Varier gerne mellem forskellige slags nødder og vælg helst nødder uden tilsat salt og sukker.

Hvis du vil have et overblik over næringsindholdet og indholdet af kulhydrat pr. 100 g i forskellige slags nødder, frø og kerner, kan du hente en oversigt her.

Klik her og hent oversigten

Tips til at bruge nødder i din mad

Du kan bruge nødder mange forskellige steder i din madlavning:

  • Drys hakkede nødder/mandler på dine gryn. Hvis du samtidig spiser en mindre mængde gryn, bliver blodsukkerstigningen efter måltidet lavere
  • Spis en håndfuld usaltede nødder/mandler som en blodsukkerneutral snack
  • Brug hakkede nødder/mandler som topping på en salat
  • Erstat mel helt eller delvist med mandelmel, når du laver tærtedej. Dermed bliver indholdet af kulhydrat i tærtedejen også lavere
  • Tilsæt hakkede nødder/kerner i din brøddej
  • Tilsæt hakkede nødder i din frikadellefars.

Se lækre opskrifter med nødder nederst på siden. 

image-text
DET' FEDT For Hjerte Og Kredsløb Forside

Det' fedt – For hjerte og kredsløb

Med denne nye kogebog, kommer du omkring alle de klassiske kilder til fedt der ofte vil indgå i de daglige måltider.
Du får et overblik over hvilke typer af fedt der er bedre at gå efter, og hvordan du kan træffe valg om dine måltider, der gavner dit hjerte.

Medlemspris: 69 kr.

Ikke-medlem: 109 kr.