Nødder
Nødder indeholder sunde fedtstoffer, protein og kostfibre - og påvirker næsten ikke blodsukkeret. Se her, hvordan du kan bruge flere nødder i madlavningen.
Nødder indeholder sunde fedtstoffer, protein og kostfibre - og påvirker næsten ikke blodsukkeret. Se her, hvordan du kan bruge flere nødder i madlavningen.
De fleste nødder og mandler har et lavt indhold af kulhydrater og giver derfor ikke blodsukkerstigning. Nødder kan derfor fint bruges som en blodsukkerneutral snack, når den lille sult melder sig.
Desuden har nødder et højt indhold af sunde fedtstoffer, som kan være med til at forebygge hjerte-kar- sygdom. De er en god kilde til kilde til protein og kostfibre, og indeholder gavnlige vitaminer og mineraler. Nødder har et højt indhold af kalorier, og er derfor et godt kalorietilskud, hvis du har svært ved at holde vægten.
Fødevarestyrelsen anbefaler at spise 1 håndfuld nødder (ca. 30 g) om dagen. Varier gerne mellem forskellige slags nødder og vælg helst nødder uden tilsat salt og sukker.
Hvis du vil have et overblik over næringsindholdet og indholdet af kulhydrat pr. 100 g i forskellige slags nødder, frø og kerner, kan du hente en oversigt her.
Du kan bruge nødder mange forskellige steder i din madlavning:
Se lækre opskrifter med nødder nederst på siden.