One pot
One pot eller "det hele i én gryde" er fællesnævneren for disse opskrifter. Det er varm mad til dig, der gerne vil gøre det nemt, hurtigt og hjemmelavet.
One pot eller "det hele i én gryde" er fællesnævneren for disse opskrifter. Det er varm mad til dig, der gerne vil gøre det nemt, hurtigt og hjemmelavet.
Når alle ingredienserne tilberedes i én og samme gryde eller pande, får du hurtigt og nemt varm mad på tallerkenen.
Fremgangsmåden for one pot retter er, at du starter med kød, kylling eller fisk og/eller grøntsager og tilsætter pasta, ris, bulgur eller endnu flere grøntsager. Væske og krydderier kommes ved, og retten småkoger, til alt er tilberedt.
Hvis du ønsker færre kulhydrater i din one pot, kan du bruge en mindre mængde kartofler, nudler eller ris og i stedet supplere med ekstra grøntsager.
Du kan lave retterne uden kød og i stedet tilsætte for eksempel kikærter, linser eller andre typer bælgfrugter.
One pot retter er også oplagte til at få brugt en masse grøntsager, som er med til at fylde retten (og maven) med masser af kostfibre.
Og laver du en stor portion, kan du altid fryse resterne og gemme dem til en dag, hvor du har brug for nem og lækker hjemmelavet aftensmad.
Her får du fem udvalgte opskrifter, du kan gå i gang med.
God fornøjelse og god appetit!