Rug
Rug bruges primært i rugbrød, men rugkerner er begyndt at vinde indpas som ingrediens i andre fuldkornsbrød, eller som fylde i salater. Her får du opskrifter på lækker mad med rug.
Rug bruges primært i rugbrød, men rugkerner er begyndt at vinde indpas som ingrediens i andre fuldkornsbrød, eller som fylde i salater. Her får du opskrifter på lækker mad med rug.
Rug købes først og fremmest som rugmel, hele, knækkede eller skårne rugkerner. Du kan også købe ruggryn, der anvendes ligesom havregryn.
Rug har et højt indhold af protein, kostfibre, visse vitaminer – især B-vitaminer – og mineralerne jern og zink. Rug har et lavt indhold af gluten, og bageevnen er derfor relativ dårlig.
Rug og især rugkerner giver en langsom stigning i blodsukkeret.
Diabetesforeningen er medlem af Fuldkornspartnerskabet, der er et samarbejde mellem flere sundhedsorganisationer, Fødevarestyrelsen samt en række fødevareproducenter. Målet med partnerskabet er, at danskerne skal vælge fuldkornsprodukter, når de vælger blandt morgenmadsprodukter, ris, pasta og brød.
Gå efter det orange Fuldkornslogo, når du handler i supermarkedet.
Besøg Fuldkornspartnerskabets Facebookside
Herunder får du fem udvalgte opskrifter på mad med rug.