Rugbrødsboller

Rugbrød – brug resten

Smider du også alt for ofte de tørre rester af rugbrødet ud og køber et nyt? Her får du inspiration til, hvordan du kan bruge resterne – og mindske madspild i dit køkken.

Flere undersøgelser viser, at spild af mad har store miljø- og klimamæssige konsekvenser. Derfor dukker der flere og flere initiativer op – både hos supermarkederne og hos private – som kan være med til at bekæmpe problemet med madspild. Du kan undgå madspild ved at genbruge dine brødrester.

Du kan også fryse rugbrødet i skiver, så du nemt kan tage de skiver op, du skal bruge. Eller du kan skære rugbrødet i små tern og fryse dem, så du hurtigt kan lave croutoner en dag, hvor du måske ikke har en rest rugbrød.

Rugbrød er et mættende og godt valg, men har du lyst til andet end en rugbrødsmad med pålæg, er dine tørre rester faktisk et glimrende udgangspunkt for nye lækkerier.

Find inspiration i opskrifterne herunder.