Savner du et alternativ til rugbrødsmadderne i madpakken? Eller er du træt af, at den blandede salat, du har med hjemmefra, er lidt "sjasket", når du skal spise den? Byg salaten op i lag, så bevarer du alle ingredienserne friske og sprøde.
Her kan du se, hvordan salaten er bygget op med dressing i bunden. Herefter hvedekerner, broccoli, hvidkål, rødløg, laks og granatæblekerner.
Vi guider dig til, hvordan du kan bygge din salat op i et glas, så den stadig er frisk og lækker, når du skal spise den.
Sådan gør du
Lav din salat i et glas eller anden beholder, du kan lukke tæt til. Så er den nem at tage med, uden du har salat i hele tasken.
Når du bygger din salat op i nedenstående rækkefølge, kan du lave den klar om aftenen, uden at den bliver "sjasket" til næste dag:
Dressing, marinade, pesto, hummus eller anden dyppelse
Kogt pasta, ris, bulgur, couscous, kerner m.m. Vælg fuldkornsprodukter. Kogte kartofler er også en mulighed
Grove grøntsager, rå eller tilberedte
Fjerkræ, fisk, kød, æg, ost eller bælgfrugter. Vælg kød og fjerkræ med højst 10 % fedt og ost med højst 17 % fedt
Bløde grøntsager og/eller salat
Evt. frugt
Evt. drys - for eksempel fuldkornscroutoner, nødder, kerner, frø og lignende
Se i denne video, hvordan du kan bygge din salat i et glas:
Hov!
Mangler der noget? Du skal acceptere statistiske cookies for at se indholdet.