Prismodtagere17

Forskningslegater 2023

I 2023 modtog tre yngre forskere 600.000 kroner hver til deres forskningsprojekt. De var udvalgt af et brugerpanel, der består af mennesker med diabetes og pårørende.

1,8 millioner til forskningens diabeteskamp


Tre yngre forskere modtog 600.000 kroner hver til deres forskningsprojekt. De er udvalgt af et brugerpanel, der består af mennesker med diabetes og pårørende.

Forskning er afgørende for diabeteskampen, og derfor støtter Diabetesforeningen hvert år dansk diabetesforskning via forskningslegater til yngre forskere.

– Vi giver legaterne til yngre forskere, der vælger at dedikere deres faglighed og viden til diabeteskampen, fordi vi gerne vil hjælpe dem i gang med deres egne forskningsprojekter. Samtidig håber vi selvfølgelig, at forskerne får tændt en vedvarende interesse for diabetes, så de kan bidrage til at styrke fremtidens diabetesforskning

siger Tanja Thybo, forskningschef, Diabetesforeningen.

Læs nyheden om de tre legatmodtagere her

 

Bliv klogere på de tre legatmodtageres forskningsprojekter

Patricia Decosta Forskningslegat 1

Patricia DeCosta

Forskningsprojektet udvikler og tester et legebaseret kommunikationsværktøj til at understøtte førskolebørns evne til at bidrage og deltage i konsultationen og facilitere gensidig kommunikation mellem diabetesprofessionelle og børnene.

Læs Patricia DeCostas egen artikel om projektet her

Daniel B Ibsen Forskningslegat 1

Daniel B. Ibsen

Nyt forskningsprojekt vil via brug af markører fra blod og urin forsøge at gøre måling af kost hos personer med type 2-diabetes langt nemmere, hvilket skaber mulighed for bedre kostbehandling og færre komplikationer.

Læs  Daniel B. Ibsens egen artikel om projektet her

Cody Durrer Forskningslegat 1

Cody Durrers

Projektet vil undersøge, om det er muligt på en hurtigere og nemmere måde at opnå mange af de fordele, der følger med remission, ved målrettet at behandle fedtlever for personer, der lever med type 2-diabetes, fordi det måske kan ende med at begrænse eller helt fjerne deres behov for diabetesmedicin.

Læs Cody Durrers egen artikel om projektet her (artiklen er på engelsk)