Udvalg diskuterer Forskningslegat 2020

Hjælp forskerne

Til årets uddeling af Diabetesforeningens forskningslegater vil vi gerne have din hjælp til at vælge, hvad forskningslegaterne skal gå til. Meld dig til brugerpanelet og giv din mening til kende.

Vær med i brugerpanelet til forskningslegatuddelingen

Diabetesforeningen uddeler hvert år en række forskningslegater til yngre forskere indenfor diabetes. Et brugerpanel bestående af syv personer, som enten selv har diabetes, eller er forældre til et barn med diabetes, bestemmer, hvilke projekter der skal modtage legaterne.

Er du interesseret i at deltage i brugerpanelet i 2023, så send en mail senest onsdag den 25. januar 2023 til projektleder for Diabetesforeningens forskningslegatuddeling, Anne-Marie K. Wegener på amk@diabetes.dk, hvor du svarer på følgende punkter

  • Navn
  • Alder
  • Pårørende eller diabetestype
  • En kort motivation for at deltage
  • Adresse
  • Telefonnummer

Legaterne bliver uddelt i løbet af foråret 2023. 

Læs mere om Diabetesforeningens forskningslegater

Det gav mig indblik i, hvad der forskes i lige nu. Der er selvfølgelig meget andet forskning i gang end lige disse projekter, men jeg fik lov at se, hvor forskningen peger hen i forhold til behandling og forebyggelse. Det gav mig noget tryghed

- Camillia Gyldenholm-Florentz, tidligere deltager i brugerpanelet

Modtagere af Diabetesforeningens forskningslegater 2022
Legatmodtagerne fra 2022
Tina Blichfeldt og Gönül Coskun

Medlemmer er med til at uddele legaterne

Da forskningslegaterne skulle uddeles i 2022 var medlemmerne Tina Blichfeldt og Gönül Coskun med i panelet, der sammen med danske diabetesforskere uddelte 1,8 millioner til forskning i diabetes. 

Læs lyninterviews med Tina og Gönül