Udvalg diskuterer Forskningslegat 2020

Hjælp forskerne

Til årets uddeling af Diabetesforeningens forskningslegater vil vi gerne have din hjælp til at vælge, hvad forskningslegaterne skal gå til. Meld dig til brugerpanelet og giv din mening til kende.

Vær med i brugerpanelet til forskningslegatuddelingen

Diabetesforeningen uddeler hvert år en række forskningslegater til yngre forskere indenfor diabetes. Et brugerpanel bestående af syv personer, som enten selv har diabetes, eller er forældre til et barn med diabetes, bestemmer, hvilke projekter der skal modtage legaterne.

Er du interesseret (og kan du komme til Diabetesforeningen – ved stationen i Glostrup – og høre forskernes præsentationer den 11. april 2024 fra kl. 15.30 til 18.30), så send en mail senest mandag den 26. februar 2024 til projektleder for Diabetesforeningens forskningslegatuddeling, Anne-Marie K. Wegener på amk@diabetes.dk, hvor du svarer på følgende punkter:

  • Navn
  • Alder
  • Pårørende eller diabetestype
  • En kort motivation for at deltage
  • Adresse
  • Telefonnummer

Legaterne bliver uddelt i løbet af foråret 2024. 

Læs mere om Diabetesforeningens forskningslegater

Det gav mig indblik i, hvad der forskes i lige nu. Der er selvfølgelig meget andet forskning i gang end lige disse projekter, men jeg fik lov at se, hvor forskningen peger hen i forhold til behandling og forebyggelse. Det gav mig noget tryghed

- Camillia Gyldenholm-Florentz, tidligere deltager i brugerpanelet

Forskningslegat 2023
Legatmodtagerne fra 2023
Ditte Bech Smit

Virkelig fedt at kunne påvirke forskningen

Et brugerpanel af mennesker med forskellige typer diabetes og pårørende har det afgørende ord i udvælgelsen af, hvem der modtager Diabetesforeningens forskningslegater. Ditte Bech Smit deltog i brugerpanelet til forskningslegatuddelingen 2023.

Læs interviewet med Ditte om, hvorfor hun meldte sig til brugerpanelet her

Helle Raun Oddershede

Medlemsinddragelse i højeste potens

Ved uddelingen af forskningslegaterne i 2023 var medlemmet Helle Raun Oddershede med i panelet, der sammen med danske diabetesforskere uddelte 1,8 millioner til forskning i diabetes. 

Læs interviewet med Hanne om hendes oplevelse af at være med i brugerpanelet her

Tina Blichfeldt og Gönül Coskun

Medlemmer er med til at uddele legaterne

Da forskningslegaterne skulle uddeles i 2022 var medlemmerne Tina Blichfeldt og Gönül Coskun med i panelet, der sammen med danske diabetesforskere uddelte 1,8 millioner til forskning i diabetes. 

Læs lyninterviews med Tina og Gönül