Studerende
Bliv studerende i Diabetesforeningen og sæt dit præg på forskningen i diabetes. Send en mail med din projekt-ide til studerende@diabetes.dk.
Bliv studerende i Diabetesforeningen og sæt dit præg på forskningen i diabetes. Send en mail med din projekt-ide til studerende@diabetes.dk.
Har du en god ide til et universitetsprojekt om diabetes? Så er et samarbejde med Diabetesforeningen måske noget for dig.
Når du er studerende i afdelingen for forskning og viden, får du mulighed for at se dine resultater blive bragt i spil i foreningens mission for et bedre liv med diabetes - og en fremtid uden. Du får indflydelse på og er med til at bedrive virkelighedsnær (translationel) forskning, som gør en forskel for mennesker med diabetes.
Her kan du få inspiration til emner, du kan samarbejde med os om, og finde projekter og udtalelser fra tidligere studerende i Diabetesforeningen. Vi glæder os til at høre fra dig!
Som studerende kan du blandt andet forvente:
Der var rig mulighed for faglig udfoldelse, kyndig vejledning og inklusion i F&A teamet
- Yosef El-Fil, specialestuderende 2020/2021, DTU, Medicin & Teknologi
Specialetitel: ”Empowering Patients with Non-Insulin Treated Type 2 Diabetes Through Self-Monitoring of Blood Glucose Levels: An Exploratory Study”, afsluttet forår 2021.
Studerende: Yosef Khodr El-Fil, studieretningen Medicin & Teknologi på DTU.
Outcome: En dokumentation af, hvad personer med ikke-insulinkrævende type 2 diabetes opnår af indsigter og erkendelser ved at måle deres blodsukker på en struktureret måde fem gange om dagen i fire uger.
Yosefs projekt fik omtaler i Magasinet Diabetes, som går ud til alle Diabetesforeningens 90.000 medlemmer og i Behandlerbladet til fagfolk, som har et oplag på 7.300. Projektet er også blevet en fast del af hjemmesidens formidling om måling af blodsukker til mennesker med type 2-diabetes.
Jeg er sociolog fra Universitat Autònoma, Barcelona, og har arbejdet med forskning og vidensformidling ved sektorforskningsinstitutter, universiteter, sundhedsmyndigheder og NGO’er i Dansk og international kontekst. Jeg har belyst emner inden for social- og sundhedsområdet både kvantitativt og kvalitativt.
I Diabetesforeningen er jeg projektleder for projektet SPOTTED. I projektet undersøger vi, hvorvidt fingerprik hjemmetest er en omkostningseffektiv metode til opsporing af personer med uopdaget type 2-diabetes. Projektet omfatter en diabeteskortlægning, et screeningstudie og et cost-effectiveness studie.
Jeg er cand.scient. i human ernæring fra Københavns Universitet. På universitetet har jeg bidraget til forskning i sundhedseffekterne af fysisk træning, og sidenhen har jeg arbejdet med frivillighed og sundhedsformidling. I Forskning og Analyse står jeg for at udføre en række spørgeskemaundersøgelser blandt foreningens medlemmer, jeg leverer tal og fakta til foreningens øvrige afdelinger og medvirker i en række eksterne projekter.
Jeg er cand.scient. i biokemi og ph.d. i immunologi fra Det Naturvidenskabelige Fakultet, KU. Tidligere har jeg forsket i molekylære mekanismer involveret i cellesignalering ved universitetet og i immunologiske mekanismer ved cancerterapiudvikling i biotekselskaber. Mit arbejde i Diabetesforeningen indebærer bl.a. at inddrage både fagspecialister og personer med diabetes i valg af forskningsprojekter, som skal modtage Diabetesforeningens forskningslegater, og i studieprojekter.
Jeg er cand.scient. i molekylærbiologi og har en ph.d. i gærgenetik. I de seneste 17 år har jeg arbejdet med forskning både i biotech, pharma og offentlig regi. Siden 2012 har jeg fokuseret på diabetes. Først på Steno Diabetes Center Copenhagen, og nu i Diabetesforeningen. Jeg er leder af Forskning & Analyse og en del af ledelsen i Diabetesforeningen.