Studerende måler blodsukker

Links til viden om diabetes

Her har vi samlet links til nogle af de emner, vi får flest henvendelser på fra studerende. Tag et kig rundt på hjemmesiden - og finder du ikke svar på dine spørgsmål, kan du skrive til vores mail studerende@diabetes.dk.

Litteratur og materialer om diabetes

Få inspiration og information til dit projekt under punktet "For fagfolk" på vores hjemmeside. Her kan du finde litteratur og materialer til brug for fagfolk. 

Gå til siden for fagfolk

Diabetes i tal

I Diabetesforeningen følger vi nøje udviklingen af diabetes i Danmark og på verdensplan. Vi opdaterer løbende tallene på disse sider, så du kan følge med i udviklingen.

Læs mere om diabetes i Danmark

Læs mere om diabetes på verdensplan

Årsager til og behandling af type 1- og type 2-diabetes

Læs mere om årsager og behandling af både type 1- og type 2-diabetes på vores faktasider omkring diabetes.

Find fakta om type 1-diabetes

Find fakta om type 2-diabetes

Mad og motion

Forskning, viden og generelle anbefalinger i forhold til mad og motion kan du læse om under siderne om mad og motion for type 1- og type 2-diabetes:

Læs mere om mad og diabetes

Læs mere om motion og diabetes

Støtte og rettigheder - sociale og juridiske forhold

Har du spørgsmål til de sociale aspekter, der knytter sig til et liv med diabetes (f.eks. betaling af medicin og hjælpemidler), eller til de juridiske aspekter (f.eks. forsikring, patientrettigheder og patientklager), kan du finde information på disse sider:

Læs mere om støtte og rettigheder

Diabetes og økonomi - hvad koster diabetes det danske samfund?

Diabetes koster det danske samfund. Læs de nyeste tal.

Læs om mere om diabetes og økonomi

Oplysninger om vores medlemmer

Vi formidler ikke kontakt til cases eller grupper af patienter. Du kan forsøge at finde cases via forskellige kanaler; i nærmiljøet, nogen der kender nogen, via Diabetesforeningens lokalforeninger, praktiserende læger, sundhedscentre, ambulatorier osv.

Se oversigten over Diabetesforeningens lokalforeninger

Ønske om interview

Vi har desværre ikke ressourcer til at stille op til interviews med alle, der ønsker det. Men du er velkommen til at sende os en interviewguide, så vil vi tage stilling til, om vi kan hjælpe dig, samt sætte dig i forbindelse med den fagperson, der vil give bedst mening for dig at tale med. 

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Hvis ikke du fandt et svar på dine spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os. Vi bestræber os på at svare hurtigst muligt og senest 14 dage efter, du har skrevet.

Skriv til: studerende@diabetes.dk