Daglig drift i bestyrelsen
Overvejer du at blive kasserer i din lokale forening eller gruppe, eller er du det allerede? Her er din guide til muligheder og opgaver som kasserer i Diabetesforeningen.
Kassererens opgaver
For at blive kasserer i en lokalforening/gruppe, skal du være medlem af bestyrelsen. Som kasserer for lokalforeningen/gruppen, er det obligatorisk, at du bruger Diabetesforeningens elektroniske regnskabsmodel til jeres bogføring. Det betyder, at du skal have adgang til en computer med programmet Excel fra Microsoft.
Regnskabsmodellen bliver sendt til kassereren forud for et nyt regnskabsår, men kan også hentes på diabetes.dk eller rekvireres hos bogholderiet.
Som kasserer skal du samle alle bilag med indtægter og udgifter samt sørge for, at de er godkendt af formanden og en anden fra bestyrelsen (for eksempel dig selv).
Som kasserer skal du sørge for, at lokalforeningen/gruppen lever op til Diabetesforeningens regnskabsregler for lokalforeninger og grupper. Når bestyrelsen holder møder, er det kassereren, der skal fremlægge regnskabet for resten af bestyrelsen.
Generalforsamling
Til den årlige generalforsamling er det kassereren, der fremlægger årsregnskabet for forsamlingen.
Når du er valgt som kasserer
Når du er blevet valgt som kasserer for lokalforeningen/gruppen, sørger Diabetesforeningens bogholderi for at oprette en fuldmagt til jeres konto i Danske Bank. Er der behov for det, kan bogholderiet udstede et personligt Mastercard til dig som kasserer.
Regnskabsregler og elektronisk regnskabsmodel
Her finder du den elektroniske regnskabsmodel og regnskabsreglerne for lokalforeninger, børnefamilie- og ungegrupper. I regnskabsreglerne kan du blandt andet læse om udgifter og indtægter, bogføring, årsregnskab og revision.
Årsafslutning
Når året er slut, og du har færdiggjort lokalforeningens eller gruppens regnskab, skal Excel-filen sendes ind til bogholderiet, der vil foretage en regnskabsteknisk gennemgang af det. Til denne gennemgang skal bogholderiet bruge en eventuel kasseoptælling og relevante kontoudtog.
Efter gennemgangen sender bogholderiet årsregnskabet retur med signering for gennemgang. Som kasserer skal du herefter gennemgå årsregnskabet med jeres kritiske revisor.
Adgang til Danske Bank (A-Z)
MobilePay i lokalforeninger og grupper
Som forening kan I få en aftale med MobilePay til betalinger. Ordningen hedder Myshop.
Få hjælp til at oprette en aftale
Sekretariatet opretter aftalen og kobler den op til det bankkontonummer, som rådighedsbeløbet udbetales til. Efter oprettelsen vil lokalforeningen eller gruppen modtage en mail med en vejledning til, hvordan aftalen lægges på de smartphones eller tablets, man ønsker.
Aftalen oprettes ved, at lokalforeningen eller gruppen sender en mail til bogholderiet@diabetes.dk
Sådan opretter du Myshop på MobilePay
Har I behov for betaling ved arrangementer, kan I benytte jer af MobilePay.
Det kræver blot, at foreningen eller gruppen har følgende:
- En foreningskonto i en bank
- En smartphone eller tablet.
Ønsker I at oprette en aftale, vil sekretariatet sørge for følgende:
- Oprettelse af aftale i Myshop med lokalforeningen eller gruppens konto som betalingskonto
- Levere klistermærker med MobilePay logo fra MobilePay. Det giver en professionel fremtoning, når du står på en stand og sælger varer.
Kontaktperson for Region Syddanmark:
Christina Christensen
Telefon: 63 12 90 36
Mail: chc@diabetes.dk
Kontaktperson for Region Hovedstaden og Region Sjælland:
Jørn Kristian Jacobsen
Telefon: 63 12 90 83
Mail: jkj@diabetes.dk
Kontaktperson for Region Nordjylland og Region Midtjylland:
Tina H. Nawrocki
Telefon: 63 12 90 48
Mail: thn@diabetes.dk
§ 18 midler og andre offentlige tilskud
Rådighedsbeløb
Alle lokale foreninger eller grupper bliver tildelt et årligt rådighedsbeløb. Beløbet bliver automatisk overført til foreningens eller gruppens bankkonto i fire rater henholdsvis medio januar, primo april, primo juli og primo oktober.
Udbetaling af rådighedsbeløb forudsætter, at der er afholdt generalforsamling i henhold til vedtægterne, og at der er forelagt godkendt regnskab.
Sponsorstøtte
Ønsker I at supplere jeres rådighedsbeløb, har I mulighed for at søge sponsorater. Der findes mange fonde eller virksomheder, der støtter et godt formål.