MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Spejdere sælger diabetesskrabelodder med en vision om fred i verden

Når Diabetesforeningens skrabelodssalg går i gang den 3. september, vil syv unge spejdere igen sælge lodder for at komme på verdenslejr i USA næste sommer.

Kragefolket Spejdere vil gerne sende en patrulje bestående af syv unge mellem 14 og 16 år afsted på verdenslejr i USA. Derfor var de i foråret 2018 ude og sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. De tjente 2.443 kroner til deres rejse og støttede samtidig diabetessagen. De grønne spejdere skal ud og sælge igen i år.

- De skal på verdenslejr i sommeren 2019, som er arrangeret af USA, Canada og Mexico. Der kommer unge spejdere fra hele verden. Hele formålet med sådan en verdenslejr er at skabe kulturforståelse mellem de unge, og det handler jo i virkeligheden om fred i verden, fortæller Anne Sofie Gottlieb, der er mor til en 14-årig spejder i klubben.

For at få råd til verdenslejren Jamboree, søger klubben fonde, deltager i loppemarkeder og sælger skrabelodder for Diabetesforeningen, selvom nogen af de unge teenagere synes, det var lidt svært i starten.

- De synes, det var svært at spørge, om folk ville købe noget, men nogen af dem blev gode til det til sidst. Det var især nogen af teenagedrengene, der synes, det var en udfordring, og det kan jo godt have noget at gøre med, at ældre mennesker måske synes, det er mere trygt med to unge piger i stedet for sådan to store teenagedrog, siger Anne Sofie Gottlieb og griner.

Der er lang vej endnu for spejderne, men skrabelodssalget fik dem i gang. De glæder sig til at komme i gang igen til september. Det betyder også noget, at pengene går til en god sag, selvom det i første omgang handler om at tjene penge nok til rejsen. Kragefolket indsamlede samtidig 4.047 kroner til Diabetesforeningen. I efteråret vil man bl.a. møde spejderne foran lokale supermarkeder.

Info om skrabelotteriet

Diabetesforeningen åbner nu for tilmeldingen til sit forårsskrabelodssalg, hvor sportsklubber, skoler og foreninger tjener penge for hvert lod, de sælger. Hver gang man sælger et skrabelod til 30 kroner, tjener man minimum 11 kroner. Beløbet kan dog øges til 14 kroner per solgt lod, hvis man bestiller minimum 200 lodder og samtidig får solgt alle de bestilte lodder.

Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien.

I forårsskrabelotteriet, som løber fra den 18. februar til og med 7. juni 2019, er der mere end 7000 gevinster. Heriblandt Citroen C3 inklusiv levering og metallak til en værdi á 140.490 kr. samt to rejsegavekort fra Apollo til en værdi á 50.000 kr.  

Vil du også sælge skrabelodder?

Tilmeld dig her

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes