Diabetesforeningen indgår samarbejde med Mediq Danmark

Mediq Danmark donerer 50.000 kr. pr. år i de kommende 3 år til kampen mod diabetes, og indtræder som partner i foreningens arbejde med at styrke sammenhængen imellem tilbud til nydiagnosticerede med type 2-diabetes i kommunerne.

Mediq
22. juni 2022 | Af Kim Thines kim@diabetes.dk

Diabetesforeningen har indgået et strategisk samarbejde med Mediq Danmark, der er en af Danmarks største leverandører af medicinsk udstyr og services til det danske sundhedsvæsen, heriblandt mennesker med diabetes.

Partnerskabet skal bidrage til bedre sammenhæng mellem kommunernes tilbud til nydiagnosticerede med type 2-diabetes og livet med diabetes efter endt forløb.

Det gælder videreudvikling af forløb, digitale tilbud og patientuddannelse, og samtidig skabe opmærksomhed om Diabetesforeningens tilbud, som f.eks. motivationsgrupper.

Kim Thines, erhvervsansvarlig, partnerskaber & CSR i Diabetesforeningen, udtaler:

– Vi ser en øget bevidsthed om diabetes, men mange får ikke mulighed for at følge op efter de kommunale forløb er slut. Derfor er vores partnerskab med Mediq en vigtig brik i arbejdet mod at udvikle tilbud, der gør livet lettere for mennesker med diabetes. Sammen sætter vi fokus på sammenhængen mellem de kommunale patientforløb og fremtiden for den enkelte med diabetes.

Håbet er, at der i højere grad bliver bygget bro fra endt kommunalt forløb og hverdagen med diabetes.

Og her er fællesskaber og netværk, der øger livskvalitet og sundhed for den enkelte, guld værd.

Stine Holm
Stine Holm, Markedsdirektør i Mediq Danmark

– Hos Mediq har vi stor fokus på at være mere end blot en leverandør. Som en af landet største sundhedsudbydere og samarbejdspartnere med sundhedsvæsenet har vi fokus på den enkelte diabetespatients behov. Målet for os er at forbedre helbredet og øge livskvaliteten, samt gøre livet lettere for mennesker med diabetes, siger Stine Holm, Markedsdirektør hos Mediq Danmark.

Læs mere

Læs pressemeddelelsen om samarbejdet

Fysiske Aktivitet Og Diabetes

Motivationsgrupper

Motivationsgrupperne har fokus på at motionere, lave sund mad sammen og udveksle erfaringer om livet med diabetes 2.

Læs mere om motivationsgrupper

Danmarkskort

Diabetes i Danmark

Hvor mange har diabetes? Hvad er de økonomiske konsekvenser? Her finder du fakta og viden om diabetes i Danmark.

Gå til viden om diabetes i Danmark