Kom til sundhedspolitisk debat om den stille sundhedskatastrofe

Med lanceringen af en årlig sundhedspolitisk åbningsdebat tager Diabetesforeningen et afgørende skridt i kampen for at give vores fælles sundhed den opmærksomhed, den fortjener. Det nye tiltag skydes i gang den 15. september. Tilmeld dig allerede nu.

Sundhedspolitisk Åbningsdebat 2022 Web
23. maj 2022 | Af Ninett Rohde Brandt nrb@diabetes.dk

Sæt kryds i kalenderen den 15. september kl. 9.30-16.00. Diabetesforeningen inviterer alle, der er interesserede, til en bredere sundhedspolitisk debat én gang årligt som optakt til Folketingets åbning. Det nye tiltag skydes i gang den 15. september på Christiansborg under overskriften: Den stille sundhedskatastrofe.

Vi er på vej mod en stille sundhedskatastrofe, hvis vi ikke handler nu.

Claus Richter, adm. direktør i Diabetesforeningen.

For diabetes og andre kroniske sygdomme vokser med eksplosiv hast. I dag er der 1,2 mio. mennesker med kroniske sygdomme, og bare i tiden fra 2014 og 2024 vil der være 20 procent flere danskere med kroniske sygdomme. Alene antallet af mennesker med diabetes vil næsten fordobles frem mod 2030. 

– Vi er på vej mod en stille sundhedskatastrofe, hvis vi ikke handler nu. Der er allerede mangel på sundhedsfagligt personale, og problemerne med postnummerlotteri, usammenhængende forløb og mangel på opsporing og forebyggelse vil følge samme eksponentielle kurve som sygdommen, hvis vi fortsætter handlingslammelsen, forklarer Claus Richter, adm. direktør i Diabetesforeningen.

 – Forhandlingerne om sundhedsreformen har givet nogle svar, men sundhedsreformen kommer ikke alle udfordringerne til livs. Derfor inviterer vi til sundhedspolitisk åbningsdebat – og til at tage del i kampen for mennesker med kroniske sygdomme, siger Claus Richter.

Martin Geertsen, sundhedsordfører for Venstre, er vært for debatten på vegne af Folketinget.

 – Vores ambition er at skabe perspektiv, få meninger til at brydes og forhåbentlig finde løsninger sammen på tværs af patient-, fag- og sektorgrænser. Derfor håber vi, at der vil være bred politisk deltagelse på tværs af partiskel, og vi håber, at så mange som muligt kommer ind i kampen sammen med os på Christiansborg til september, siger Claus Richter.

Kom med i kampen den 15. september kl. 9.30-16.00 på Christiansborg.

 

Sundhedspolitisk Åbningsdebat sponsoreres af Sanofi, Novo Nordisk og Boehringer Ingelheim. Diabetesforeningen er ansvarlige for udvikling og afvikling af konferencen.