Automatiske insulinpumper giver den bedste blodsukkerregulering

Looping
18. september 2023 | Af Ninett Rohde Brandt nrb@diabetes.dk

Automatiske insulinpumper (AID), der selv doserer insulin afhængigt af de blodsukkerværdier, en person får målt ved hjælp af en kontinuerlig sensorbaseret glukosemåler (CGM), giver den bedste blodsukkerkontrol. Det viser et nyt dansk studie fra Steno Diabetes Center Copenhagen. Forskerne har gennemgået blodsukkerværdier fra i alt 2.689 personers CGM-målinger over fire uger og sammenlignet fire forskellige behandlingsmetoder. Dataene viser, at personer, der bruger automatisk insulinpumpe, har markant bedre blodsukkerregulering end personer, der eksempelvis bruger kontinuerlig sensorbaseret glukosemåling, men bruger det sammen med ikke-automatiserede insulinpumper eller pen.

Tanja Thybo 1
Tanja Thybo, Chef for Forskning og Viden

KOMMENTAR

– Det her studie viser, at det betaler sig at give mennesker med diabetes adgang til det bedst mulige diabetesudstyr. Mange andre studier i diabetesteknologi har været udført i samarbejde med producenterne af diabetesudstyret, men dette studie er et uafhængigt studie med real-life data, der tydeligt viser, at det gavner behandlingen at give mennesker med diabetes en sensor og en pumpe, der er forbundet og automatisere insulindoseringen. Det understreger den gevinst, der er i at give mennesker med diabetes adgang til behandling med diabetesteknologi.

 

image-text
Blad 03 Forside WEB

Få historierne hjem til dig

Fra kun 245 kr. årligt får du historierne fra magasinet direkte hjem i din postkasse. Magasinet udkommer fire gange om året, og når du melder dig ind, får du det seneste magasin i din velkomstpakke.