Nu kan du lære dit blodsukker at kende i Min Læge-app’en

Mad og motion påvirker alle med type 2-diabetes forskelligt. Derfor er indsigt i ens blodsukkerværdier afgørende i behandlingen – og den indsigt er nu mulig i app’en Min Læge, der i starten af august blev udvidet med konceptet ”Kend dit blodsukker”.

Min Laege App Kend Dit Blodsukker
31. august 2023 | Af Ninett Rohde Brandt nrb@diabetes.dk

Når du har type 2-diabetes, er dit blodsukker er afgørende for din risiko for følgesygdomme. Derfor er det godt at lære dit blodsukker at kende. En ny opdatering i app’en Min Læge giver dig mulighed for netop det.

I app’en kan du finde din digitale forløbsplan med blandt andet dine prøvesvar og aftalte mål for din behandling – og i starten af august blev den udvidet med konceptet ”Kend dit blodsukker”. Her kan du indtaste et gæt på dit blodsukker og en efterfølgende måling. Tallene bliver ikke sendt til din læge, men bliver gemt i app’en, hvor du så kan se dem.

– Diabetesforeningen har længe arbejdet for at få indført ”Kend dit blodsukker”-konceptet i Min læge-app’en, så vi er rigtig glade for, at det nu er blevet en realitet. Det vidner om, at vores sundhedssystem er ved at få øjnene op for, at blodsukkermåling kan være et gavnligt redskab i behandlingen af type 2-diabetes, siger Tanja Thybo, forskningschef i Diabetesforeningen.

Kan give mange vigtig indsigt

Ved hjælp af ”Kend dit blodsukker” kan du indtaste blodsukkerværdier målt med et blodsukkerapparat ind og derigennem få indsigt i, hvordan din medicin og forskellig kost og motion påvirker dit blodsukker.

– Når man har type 2-diabetes, er man sin egen primære behandler, og sygdommen kræver behandling døgnet rundt hele året. Mad og motion har stor betydning i behandlingen af type 2-diabetes, og det påvirker også hvert enkelt menneske forskelligt. Så indsigt i ens blodsukkerværdier er fuldstændig afgørende i forhold til at forstå ens sygdom og opnå bedre regulering af blodsukkeret. Det kommer til at gøre en stor forskel for mange med type 2-diabetes, at de nu kan få den indsigt ved hjælp af ”Kend dit blodsukker” i Min Læge-app’en, siger Tanja Thybo.

Det er din læge, der skal oprette din digitale forløbsplan i Min Læge-app’en. Hvis du ikke kan finde den, kan det skyldes, at din læge endnu ikke har oprettet en digital forløbsplan til dig. Når du har type 2-diabetes, har du ret til en forløbsplan. Hvis du ikke har en, kan du bede din læge oprette den til dig. Den kan hjælpe dig med at få overblik og sikrer, at din behandling tager udgangspunkt i dine ønsker.

Få mere viden om, hvad du kan gøre for at lære dit blodsukker at kende her.

Læs også: Alle med type 2-diabetes skal have mulighed for at få adgang til udstyr til struktureret blodsukkermåling