Arbejdet for at forbedre livet med diabetes slutter aldrig for årets modtager af Behandlerprisen

I centrum for overlæge Eva Hommels karriere og arbejde som diabetesforsker- og læge står ønsket om at hjælpe mennesker med diabetes til et bedre liv med sygdommen. Nu modtager hun Diabetesforeningens Behandlerpris 2024 efter flere års indstillinger fra de mennesker, hun hver dag gør en forskel for.

Eva Hommel
24. september 2024 | Af Ninett Rohde Brandt. Foto: Nils Meilvang nrb@diabetes.dk

Hver dag er der behandlere i hele landet, der med faglighed og engagement hjælper og støtter mennesker med diabetes. Det har afgørende betydning for livet med diabetes, og derfor uddeler Diabetesforeningen hvert år Behandlerprisen, der hylder diabetesbehandlere, der gør særlig indsats. De nominerede indstilles af mennesker med diabetes eller deres pårørende. 44 behandlere har i år gjort så stort indtryk på deres patienter, at de har indstillet dem til Diabetesforeningens Behandlerpris.

– Behandlerne kan have stor betydning, når mennesker med diabetes navigerer gennem livet med diabetes og de mange lægebesøg, der følger med. De spiller en afgørende rolle i at skabe tryghed og sammenhæng i behandlingen og sikre den bedst mulige behandling for den enkelte person med diabetes. Derfor mener vi, at de skal hyldes – og det gør vi med Behandlerprisen, siger Tanja Thybo, forskningschef i Diabetesforeningen.

En af de behandlere, der helt tydeligt gør en stor forskel, er Eva Hommel. Hun er overlæge på Steno Diabetes Center Copenhagen, og efter flere års nomineringer er hun valgt som årets modtager af Diabetesforeningens Behandlerpris 2024. I en af årets nomineringer lyder det blandt andet:

Eva har været min faste klippe i min diabetesbehandling og været bindeled til andre læger, som har behandlet nogle af de andre kroniske sygdomme, jeg har. Hun ser fornuften i at samle en gruppe læger omkring patienten og skaber en tryg tværfaglig behandling. Eva lytter altid og har respekt for mine ønsker til behandling. Hun giver ikke op og er altid klar til at hjælpe. Jeg kunne fortælle om mange gange, hvor Eva har hjulpet mig, men jeg vil slutte af med at skrive, at hun er en fantastisk læge og menneske.

– Eva Hommels patienter beskriver hende som en dygtig og dedikeret behandler, der altid tager sig tid til dem og møder dem med respekt og empati. Hun forstår, hvor krævende livet med diabetes kan være, og gør en indsats for at skabe sammenhæng i behandlingen. Hun har blik for, om der er andre behandlingsmuligheder, der kan tage patientens behandling skridtet videre og hjælpe personen tættere på det bedst mulige liv med diabetes. Det er en forbilledlig dedikation til at sikre sine patienter et godt liv med diabetes – og derfor er hun valgt som modtager af Behandlerprisen 2024, siger Tanja Thybo.

Læs også:

Se listen: Er din behandler nomineret til Behandlerprisen 2024?

Eva Hommel WEB

Der er altid mere at gøre for at forbedre livet med diabetes

Ønsket om at hjælpe mennesker med diabetes til et bedre liv med sygdommen driver Eva Hommel, når hun går på arbejde som overlæge på Steno Diabetes Center Copenhagen.

Tak1

DIABETESFORENINGENS BEHANDLERPRIS

Prisen har til formål at hædre behandlere, der gør en særlig indsats indenfor diabetesområdet, og inspirere andre til at give mennesker med diabetes den optimale behandling, pleje, støtte, uddannelse og motivation. Prisen blev første gang uddelt i 2018.

Alle nominerede behandlere er indstillet af mennesker med diabetes, de har behandlet, eller deres pårørende. Vinderen udvælges af Diabetesforeningen.