Det var da en meget glædelig overraskelse

Heinrick Dalsgaard Almind skrabede selv alle lodderne i Diabetesforeningens lotteri – og vandt en bil.

Heinrickbilvinder 17 Ny
19. april 2024 | Af Lisbeth Maindal lma@diabetes.dk

- Jeg har type 2-diabetes og fik derfor som medlem af Diabetesforeningen lodder tilsendt fra foreningens lotteri. Der var ikke så meget overskud til at sælge dem på det tidspunkt, så jeg købte dem alle selv, og satte mig i vores hobbyrum og skrabede løs. De første 10 var forskellige. Så kom der et lod med tre ens og på bagsiden var der er en Toyota.  Jeg blev ved med at vende den og kigge på præmien. Jeg kaldte på min daværende kæreste for at være helt sikker: Har jeg vundet? Og den var god nok! Det var da noget af en meget glædelig overraskelse!

- På dagen gik vi ud og spiste en god middag for at fejre den dejlige nyhed. I de følgende dage talte jeg med Diaforeningen om, hvad der skulle ske. Der er flere regler ved store gevinster. Jeg skulle for eksempel sende vinderloddet ind med anbefalet post. Og så er det gået stille roligt siden påske sidste år.

Det fortæller Heinrick Dalsgaard Almind, der i januar 2024 fik overrakt sin præmie fra Diabetesforeningens forårslotteri 2023: En Toyota.

Noget af et år

Heinrick Dalsgaard Almind har valgt at sælge bilen - og på den måde veksle præmien til penge. Beslutningen kom i forlængelse af, at han i 2023 blev single.  

- Det betyder, økonomien er lidt stram og derfor giver gevinsten et glædeligt og kærkomment luftrum, som jeg planlægger for eksempel skal bruges til en flytning, min datters nonfirmation og måske en god ferie til sommer. På den måde er 2024 startet godt og jeg ser positivt frem!

Ikke planen at få diabetes

Diabetes er ikke ukendt for Heinrick Dalsgaard Almind. Begge hans forældre har type 2-diabetes og han har også haft type 1-diabetes tæt på.

- Det har været del af mit liv i mange år. Men det var nu ikke planen, at jeg selv skulle at få det! Siger Heinrick og fortæller, at han selv fik konstateret type 2-diabetes i starten af 2023.

- Nu er det sådan. Og der er en slags fordel i, at mine forældre har haft det i 20 år, så jeg ved meget om, hvad jeg skal gøre i forhold til at regulere kosten og måden at leve på. Jeg har selv lige været hos læge og fået taget årstest. Jeg skal vænne mig til at være bedre end førhen med kost og motion. Altså, det er jo en sygdom, der ikke er fed! Men det gode er, at den tvinger dig til at leve videre på en sundere måde. Jeg fik et vink med en vognstang og har valgt at fokusere på det positive. 

image-text
Huxi Portrait

Du støtter Diabetesforeningen, når du køber lodder

I år er Huxi på 9 år på forsiden af Forårslotteriets skrabelod, og det er bl.a. børn som ham, du støtter. Vi håber, at du har lyst til at spille med.

Vil altid støtte Diabetesforeningen

For Heinrick Dalsgaard Almind er det naturligt at være en del af og støtte Diabetesforeningen. Især børn, der får konstateret type 1-diabetes, ligger hans hjerte nær.

- Jeg har selv oplevet det på nærmeste hold, da min bonusdatter fik konstateret type 1-diabetes som niårig. Det var noget at en opvågning og meget hård kamp for hele familien at komme ovenpå igen. Jeg ønsker via min støtte til Diabetesforeningen især at støtte forskning, der handler om børn. Både i sygdommen, men også projekter, der for eksempel hjælper til med, hvordan man psykisk håndterer den omvæltning, det er at få diabetes i familien. For det er ikke en nem situation.

Danmarks Diabetesdag Hero Logo

Støt #diabeteskampen på Danmarks Diabetesdag

Den 28. april kalder vi hele Danmark til samling om diabeteskampen, når vi markerer Danmarks Diabetesdag. På dagen kan du møde vores seje frivillige foran REMA 1000-butikker i hele landet.

Klik her og læs mere om Danmarks Diabetesdag

image-text
FORÅRSLOTTERI 2024 Huxi

Vær med i lotteriet

Diabetesforeningens forårslotteri fuldt gang, og du kan være med! Hvert år går børn og unge fra klubber og skoler på gaden for at sælge skrabelodder og tjene til det, de drømmer om. Samtidig støtter de børn som Huxi. Sælgerne tjener selv hele 16 kr. pr. lod.