Jeg følte, jeg her kunne bidrage med noget

Et brugerpanel af mennesker med forskellige typer diabetes og pårørende har det afgørende ord i udvælgelsen af, hvem der modtager Diabetesforeningens forskningslegater. Torben Jensen deltog i brugerpanelet til legatuddelingen 2024.

Torben Jensen WEB
20. maj 2024 | Af Oliver Gohr ogo@diabetes.dk

Torben Jensen deltog i Diabetesforeningens brugerpanel. 78 år, type 2-diabetes i 15 år, pensionist, forhenværende forskningskonsulent på CBS.

– Jeg meldte mig med en blanding af nysgerrighed og følelsen af at kunne bidrage. Jeg var selvfølgelig nysgerrig på at vide mere om projekterne. Derudover har jeg selv type 2-diabetes og er medlem af foreningen, men jeg har ikke været aktiv i foreningen som for eksempel at være frivillig. Derfor følte jeg, at jeg kunne bidrage til legatuddelingen. Jeg har været forsknings-konsulent i over 20 år, hvor jeg selv har været med i legatuddelingsprocesser, hvor jeg kunne komme med en masse viden og erfaring. Så kom jeg lidt tilbage til faget efter 17 års pension.

– Det var virkelig en positiv oplevelse at være med. Der var mange gode projekter, så det var svært at vælge. Samtidigt er det en dejlig overraskelse at kunne lære noget, selvom man er 78 år. Det var en utrolig professionel udførelse af arrangementet og processen, hvor det hele bare kørte på skinner. Det var interessant at være en del af og få et indblik i, fordi feltet var så forskelligt og varieret.

– Jeg blev spurgt, om jeg ville deltage, og jeg var meget glad for at få muligheden og kunne få lov at trække på noget erfaring indenfor området. Jeg vil rigtig gerne fremme projekterne, så jeg synes, det er en glimrende ide med brugerpanelet. På den måde får man også brugere og lægmænds syn på projekterne. Jeg synes også, at hele projektet med legatuddelingen er godt. Det er meget sympatisk, at man vælger at støtte unge forskere og give dem et skub i den rigtige retning. 600.000 kroner til forskningsprojekter er nogle gange ”peanuts”, men det kan hjælpe nyere projekter godt på vej. Det er jeg glad for at få lov at være med til.