Se listen: Er din behandler nomineret til Behandlerprisen?

44 behandlere har gjort så stort indtryk på deres patienter, at de har indstillet dem til Diabetesforeningens Behandlerpris 2024.

Anettesoerensen Behandlerpris Nominerede WEB
29. august 2024 | Af Ninett Rohde Brandt, foto: Heidi Lundsgaard nrb@diabetes.dk

Når mennesker med diabetes navigerer gennem livet med diabetes og de mange lægebesøg, der følger med, kan de behandlere, de møder, have afgørende betydning for dem – ikke kun i deres behandling, men også psykisk og mentalt.

Derfor uddeler Diabetesforeningen hvert år Behandlerprisen, der hædrer behandlere, der gør særlig indsats indenfor diabetesområdet. De nominerede indstilles af mennesker med diabetes eller deres pårørende, og i år har 55 personer med diabetes inde på livet nomineret deres behandler eller behandlingsteam.

– Diabetesforeningens behandlerpris er til for at anerkende og sætte spot på de mange dygtige behandlere, der trods et presset sundhedsvæsen stadig formår at give mennesker med diabetes og deres pårørende en mindeværdig behandling, siger Tanja Thybo, forskningschef i Diabetesforeningen.

En god behandler kan gøre en livsomvæltende forskel

De i alt 44 nominerede er alt fra læger, sygeplejersker, fodterapeuter og hele afdelinger fra hele landet, der har gjort så stort indtryk på de mennesker med diabetes, de har behandlet, eller deres pårørende, at det har resulteret i en nominering til Behandlerprisen.

– Prisen giver brugerne en særlig mulighed for at takke deres behandlere. Det er rørende at læse brugernes begrundelser, og det er tydeligt, at en god behandler nogle gange kan gøre en livsomvæltende forskel for mennesker med diabetes, siger Tanja Thybo.

Vinderen af Behandlerprisen modtager 25.000 kroner, hvoraf 20.000 kroner går til et diabetesrelevant projekt på deres arbejdsplads, og 5.000 kroner går direkte til den nominerede behandler som en personlig påskønnelse for deres arbejde for mennesker med diabetes.

Prisen overrækkes til Sundhedspolitisk Åbningsdebat den 24. september på Christiansborg, hvor Diabetesforeningen inviterer til debat om fremtidens sundhedsvæsen og stiller skarpt på behovet for bedre sammenhæng og et opgør med den geografiske ulighed i sundhed.

Læs mere om Diabetesforeningens behandlerpris her

De nominerede til Diabetesforeningens behandlerpris 2024

For hver nomineret følger et uddrag af begrundelsen fra den eller de personer, der har indstillet vedkommende.

  • Anitta Maibritt Vejrum Thomsen, sygeplejerske, Lægerne i Dronninglund
    "Anitta har fyldt min rygsæk med viden og givet mig en dybere forståelse af min sygdom. Hendes vedholdende støtte har hjulpet mig til at indarbejde sunde vaner i min hverdag, som har haft positiv indvirkning på mit helbred. Hun har gjort en betydelig forskel i mit liv."
  • Ulla Scheving, diabetessygeplejerske, Afdeling for Diabetes og Hormonsygdomme og Endokrinologisk ambulatorium, Aalborg Universitetshospital
    "Ulla er en fantastisk sparringspartner. Hun er nærværende og empatisk og altid parat til at hjælpe med, hvad end der kan gøre hverdagen lettere."
  • Ina Susanne Mangor Merkelsen, statsautoriseret fodterapeut, Klinik for fodterapi v/ Ina Susanne Merkelsen
    "Ina er altid glad og positiv, og det smitter. Hun er aldrig formanende, men forstår at føre en positiv dialog om føddernes tilstand."
  • Marianne Weinhandler, sygeplejerske, Steno Diabetes Center Odense, Odense Universitetshospital
    "Jeg føler mig tryg hos Marianne. Hun er forstående, empatisk, god til at forklare og 100% professionel. Hun er en kæmpe hjælp og er simpelthen uundværlig."
  • Susanne Djernes Kudsk, sygeplejerske, Lægerne Bjerre og Jacobsen
    ”Susanne er sød, venlig og professionel. Jeg er en patient ud af mange, men hun husker alt, vi taler om, og spørger ind til det med oprigtig interesse.”
  • Lotte Marie Dyrmann Vedel, diabetessygeplejerske, Diabetesteamet for børn og unge, Steno Diabetes Center Nordjylland, Aalborg Universitetshospital
    ”Hun presser ikke barnet, men møder barnet på den måde, det har brug for.”
  • Eva Hommel, overlæge, og Karen Rytter, diabetessygeplejerske og klinisk sygeplejespecialist, Steno Diabetes Center Copenhagen
    ”Indstiller dem for deres fantastisk behandling, forståelse og hjælp, hver gang det kniber for mig.”
  • Eva Hommel, overlæge, Steno Diabetes Center Copenhagen
    ”Eva er suveræn. Hun er dygtig, grundig, lyttende og giver sig altid tid til sine patienter. Hun er god til at forklare, og man går aldrig usikker hjem. Ville ønske, at alle kunne få den rådgivning og empati.”
  • Heidi Østergaard Hald, sygeplejerske, Steno Diabetes Center Nordjylland
    ”Hun er ualmindeligt dygtig til sit job. Hun er rolig, støttende og meget kompetent. Hun er mig en kæmpe støtte, og jeg føler altid, at jeg kan ringe eller skrive til hende, og jeg bliver hørt og guidet hver eneste gang. Jeg er så glad for, at det er netop hende, der er min diabetessygeplejerske.”
  • Hanne Grunnet, diabetessygeplejerske, Kolding Sygehus, en del af Sygehus Lillebælt, børne- og ungeambulatoriet
    ”Hanne møder altid min datter i øjenhøjde og har plads og tid i programmet til at tage udgangspunkt i min datters situation. Hun er så empatisk og lyttende. Da vi startede hos Hanne, blev vi mødt med en stor imødekommenhed, venlighed og omsorg, som vi aldrig havde mødt i denne verden. Hun er bare så sød og dygtig!”
  • Anna Sofie Heine Nilsson, praktiserende læge, Familielægerne Bogensevej
    ”Anna har været en rigtig stor hjælp, da jeg fik min diabetes. Hun ringer hver uge og følger op på, hvordan det går både med mine tal og med mig.”
  • Hele afdelingen på Medicinsk klinik 1, Regionshospitalet Horsens
    ”Da jeg fik pumpe, gik der noget galt den første aften. Morgenen efter fik jeg fat på en sygeplejerske, som bad mig om straks at komme ud til dem, så vi kunne få styr på det hele igen. De er altid klar til at hjælpe.”
  • Mette Hviid, diabetessygeplejerske, Steno Diabetes Center Copenhagen
    ”Mette er den mest fantastiske sygeplejerske, jeg nogensinde har haft. Hun er hjælpsom, sjov og vil altid finde den bedste løsning til mig. Hun ser mennesket bag sygdommen. Mette fik mig over på et nyt pumpesystem, som har givet mig min livskvalitet tilbage. Det er det bedste der sket for mig medicinsk, siden jeg fik diabetes for 20 år siden.”
  • Susanne Lisbjerg, diabetessygeplejerske, Steno Diabetes Center Copenhagen
    ”Susanne gør det lettere for “sine” børn med diabetes. Hun løfter sammen med dem og er altid imødekommende. Hun fortjener i den grad anerkendelse for den store betydning, hun har haft for vores søn og familie.”
  • Katrine Schmidt, diabetessygeplejerske, Steno Diabetes Center Nordjylland, Aalborg Universitetshospital
    ”Katrine er et positivt pust i min behandling og hverdag med diabetes. Hun har hjulpet mig rigtig meget med at få det bedre og få mere styr på min diabetes. Hun fejrer de små sejre, som jeg selv har svært ved at fejre.”
  • Linda Knappe, diabetessygeplejerske, Klinik for Diabetes og Hormonsygdomme, Regionshospitalet Gødstrup
    ”Jeg føler, at Linda gør ALT for patienterne. Man føler sig som en ener, når man er i konsultation hos hende. Ud over det, er hun ualmindelig dygtig på diabetesområdet. Jeg har aldrig mødt en mere kompetent diabetessygeplejerske.”
  • Ann Mosegaard Bak, afdelingslæge, Regionshospitalet Viborg, Hospitalsenhed Midt
    ”Ann var fantastisk, da vores søn fik type 1-diabetes. Hun så og støttede vores søn og os og var med til at få ham videre i den mørkeste tid.”
  • Stine Lund Sørensen, sygeplejerske, Lægecenter Værløse
    ”Stine har behandlet og rådgivet mig gennem hele mit diabetes 2-forløb. Hun er der altid, når man har brug for gode råd og trøst, altid med godt humør, og hun kender svar på alle mine spørgsmål. Bedre behandler får man ikke.”
  • Anne Dorthe Muurholm, diabetessygeplejerske, Aalborg Universitetshospital, Farsø Sygehus
    ”Anne er villig til at hjælpe alle diabetespatienter – også selvom de ikke er hendes patienter. Jeg har en ven, der var væk hjemmefra og havde glemt sin sensor. Anne Dorthe havde en, han måtte få. Sådan er hun hele vejen igennem.”
  • Camilla Asmussen, sygeplejerske, diabetesteamet, Børne- og Ungeafdelingen, Holbæk sygehus
    ”Camilla yder en ekstraordinær indsats og tilgang til diabetesbørnene på Holbæk sygehus, samtidig med at hun er en fantastisk sparringspartner for os forældre. Hun er utrættelig og går utrolig langt for børnenes skyld. Hun stopper ikke, før der er en løsning. Hun giver os håb.”
  • Hanne Holdflod Nørgaard, klinisk sygeplejespecialist, Endokrinologisk Ambulatorium, Nordsjællands Hospital, Hillerød
    ”Hun troede på mig, da jeg var allerdårligst reguleret, og hjalp mig videre i mit liv. Jeg har Hanne at takke for, at jeg kan være det gode sted i livet, som jeg er i dag.”
  • Tania Schandorff Larsen, diabetessygeplejerske, Holbæk Sygehus
    ”For første gang i mit liv med diabetes har en behandler gjort mig tryg og rolig. Efter jeg aflyste et par gange, ringede Tania for at høre, om jeg var ok, og sagde til mig, at det var ok, at det var svært. Så hun fjernede min dårlige samvittighed og gav mig ro til at komme og få den hjælp, jeg behøvede. Hun fokuserer altid på det, der går godt, og anerkender mig, hvor jeg er. Hun er en fantastisk behandler.”
  • Maria Hornstrup Christensen (og resten af svangre-teamet), diabetesjordemoder, Odense Universitetshospital
    ”Maria ved, hvor sårbart det er at være gravid med diabetes, og ingen bekymringer er for store til at blive rummet på hendes stue. Selvom jeg havde født og egentlig var afsluttet, gjorde hun en ekstra indsats for at hjælpe mig med at bearbejde oplevelsen af fødsel og efterfødselsforløbet som mor med diabetes.”
  • Louise Kragelund Hansen, Anne Nielsen og Camilla Kristoffersen, diabetessygeplejersker, Ambulatorium for Børn og Unge, Regionshospital Nordjylland
    ”Jeg nominerer dem, fordi de gjorde en kæmpe forskel, da min datter fik diabetes 1 som 3-årig. De gjorde opholdet på sygehuset til en sjov tid for hende i stedet for en træls tid. De hjælper 24 timer i døgnet og skaber tryghed for børn og forældre!”
  • Camilla Kristoffersen, diabetessygeplejerske, Ambulatorium for Børn og Unge, Regionshospital Nordjylland
    ”Hun er den bedste diabetessygeplejerske, min datter kunne ønske sig. Hun yder den største omsorg til min datter og står altid klar til at hjælpe. Hun spørger altid, hvordan min datter har det, og hvordan familien omkring hende har det. Hun tager sig tid til samtale med os alle. Vi føler os trygge med at have diabetes i vores liv, fordi Camilla gør os trygge og giver os styrke til at håndtere sygdommen og får os vejledt til, at min datter kan leve et lige så normalt liv som alle andre børn.”
  • Mette Hermann, statsautoriseret fodterapeut, Klinik for fodterapi v/ Lone Odgaard
    ”Hun er forstående overfor mine andre udfordringer og giver ekstra hjælp til mine fødder.”
  • Majken Askholt, speciallæge i almen medicin, Lægerne Askholt og Fossing
    ”Jeg kan ikke takke Majken nok for hendes måde at leve sig ind i mine problemer. Hun er fantastisk, positiv, rigtig god til at lytte og give råd.”
  • Maria Norddal Kruse Andersen, diabetessygeplejerske, Diabetesambulatoriet, Holbæk sygehus
    ”Maria er fantastisk at komme hos, hendes væremåde og indsigt i mig som patient. Selvom jeg har haft diabetes i 39 år, er der sket meget, og Maria er altid fantastisk til at hjælpe mig med at forstå og gøre brug af den nye viden. Hun er simpelthen den bedste sygeplejerske, jeg har oplevet på Holbæk diabetesambulatorium.”
  • Joan Banke, diabetessygeplejerske, H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Odense Universitetshospital
    ”Joan sørger altid for, at vi går fra konsultationen med positivitet og troen på, at vi gør et godt stykke arbejde. Hun husker vores familierelationer og historier. Hun giver den hele armen, når hun introducerer diabetes for min søns pædagoger, lærer mv. Hun er uundværlig, og alle burde have en Joan i deres team!”
  • Lena Sønder Snogdal, overlæge, Steno Diabetes Center Odense
    ”Lena lytter, vejleder og taler således, at jeg føler mig rigtig tryg, og i den tid hvor Lena har været min læge, har jeg fået et meget bedre liv med diabetes.”
  • Ditte Melbye, statsautoriseret fodterapeut, Klinik for fodterapi Agedrup
    ”Ditte er unik. Hun møder altid én med smil og sin anerkendende tilgang og optagethed af det hele menneske. Ditte er også uddannet sygeplejerske og har specialiseret sig i at lave såler, som har gjort en forskel for mine fødder og virkelig fremmet min livskvalitet.”
  • Mette Bundgaard, diabetessygeplejerske, Næstved sygehus
    ”Mette er altid i godt humør. Hun er yderst professionel og meget kompetent, så jeg altid føler mig i trygge hænder.”
  • Hanne Hornum, sygeplejerske, Silkeborg Regionshospital
    ”Hanne husker altid mig og mine behov. Hun tænker på, hvad der vil kunne hjælpe mig, og spørger også altid ind til andet end diabetes. Hun får mig til at føle mig set.”
  • Pernille Holmager, overlæge, Steno Diabetes Center Copenhagen
    ”Pernille formår at skabe tryghed og tillid fra første sekund. Hun møder en med empati og har tid til at lytte. Pernille forklarer også tingene i “øjenhøjde”, så man kan forstå dem. For mig gjorde det en kæmpe forskel at opleve, at der sad et menneske under den hvide kittel og ikke blot en ekspert uden nogen form for forståelse.”
  • Jill Sørensen, diabetessygeplejerske, Børne- og ungeambulatoriet, Slagelse Sygehus
    ”Jill har fra første dag været 100% engageret. Hun giver sig altid god tid og har formået at give os ro på i en livsomvæltende situation. Hun er vores ‘klippe’ og holdepunkt, og vores samarbejde giver os de bedste betingelser og har været med til at give os håb.”
  • Linda Raimond, diabetessygeplejerske, Steno Diabetes Center Copenhagen
    ”Linda er den mest lyttende, positive og opmuntrende person, jeg nogensinde har mødt! Hun fik rykket ved tingene for, at jeg kunne blive hurtigt godkendt til cgm, hvilket gav mig en kæmpe tryghed. Hun er altid åben for at få en besked med et spørgsmål og støtter mig til at håndtere min diabetes bedst muligt ud fra de omstændigheder, mit liv nu giver. Hos Linda føler jeg mig set og hørt, og det sætter jeg SÅ stor pris på!”
  • Anna Bossen Mikkelsen, diabetessygeplejerske, Afsnit for Børn og Unge, Sygehus Sønderjylland
    ”Anna er fantastisk ud over det sædvanlige. Hun har gjort alt (og mere til) for at få os som familie til at blive trygge i en hverdag med diabetes. Hun har altid været til rådighed, og vi føler, at hun har en stor interesse i vores datters trivsel, både psykisk og fysisk. Hun har gjort hele forskellen for os i denne meget store diabetesverden.”
  • Hanne Toft-Andersen, diabetessygeplejerske, Børne- og ungeambulatoriet, H.C. Andersens Børnehospital, Odense Universitetshospital
    ”Hanne formår at hjælpe barnet med diabetes til at føle styrke og tryghed på trods af kronisk sygdom. Hendes evne til at formidle viden til forældre, lærere og klassekammerater hjælper med at normalisere diabetes og til at danne et omsorgsfuldt fællesskab for barnet med diabetes.”
  • Hanne Tordrup Svendsen, sygeplejerske, Farsø sygehus
    ”Hanne har indlevelse og empati, og hun er der bare altid med gode råd. Hun er en god tryghed i en besværlig hverdag.”
  • Mie Tausen Pedersen, sygeplejerske, Sjællands Universitetshospital, Nykøbing Falster
    ”Mie er altid til tjeneste, og hun er altid nærværende og professionel.”
  • Annette Grundahl, diabetessygeplejerske, Lægehuset i Agerbæk
    ”Annette er positiv og har altid gode råd. Hun er en fantastisk sygeplejerske.”
  • Katrine Ramskov Olsson, sygeplejerske, Børneambulatoriet, Sjællands Universitetshospital, Roskilde
    ”Katrine har været der hele vejen igennem. Vi kan ALTID ringe, så er hun klar. En dag stod pumpen af langt væk hjemmefra. Vi ringede til Katrine, og 15 minutter efter var alt klar til at hente på nærmeste apotek.”
  • Gustav Josef Lagergård, speciallæge i almen medicin, Lægehuset Fonnesbæk
    ”Jeg tåler ikke ret meget medicin, men min læge Gustav hjælper altid med at finde den rette medicin og sørger for at sætte sig grundigt ind i ny medicin både ift. diabetes og andet. Han minder mig om blodprøver osv. hos sygeplejerske og andre behandlere, og han spørger indtil, hvordan jeg har det.”
  • Anne Sinding-Olsen, diabetessygeplejerske, Steno Diabetes Center Copenhagen
    ”Jeg har været Annes patient siden 1995, og jeg tager hatten af for hendes tålmodighed overfor mig som patient.”
  • Elisabeth R. Mathiesen, overlæge, Center for Gravide med Diabetes, Rigshospitalet
    ”Elisabeth er min behandler i min nuværende graviditet og har også været det i min tidligere graviditet. Hun yder den bedste hjælp. Hun giver sig tid til at snakke om det psykiske aspekt i graviditeten, og på den måde hjælper hun med at skabe mere ro i en ellers til tider presset situation.”
  • Lise Illum, diabetessygeplejerske, Steno Diabetes Center Copenhagen.
    ”Lise er enormt fagligt dygtig og højt specialiseret indenfor type 1-diabetes. Hun har enormt meget empati og har i svære perioder været der dagligt for mig. Hun har ringet og lagt ører til meget og har altid mødt mig med forståelse og accept. Der har været tidspunkter, hvor Lise har været min eneste og bedste støtte.”
Tak1

DIABETESFORENINGENS BEHANDLERPRIS

Prisen har til formål at hædre behandlere, der gør en særlig indsats indenfor diabetesområdet, og inspirere andre til at give mennesker med diabetes den optimale behandling, pleje, støtte, uddannelse og motivation. Prisen blev første gang uddelt i 2018.

Alle nominerede behandlere er indstillet af mennesker med diabetes, de har behandlet, eller deres pårørende. Vinderen udvælges af Diabetesforeningen.