Banner Ligner Du En Med Diabetes

Kampagne – sæt ansigt på diabetes

Vi vil gerne fortælle danskerne, at diabetes kan ramme alle. Og at diabetes er en usynlig sygdom, som fylder 24/7, fordi du med en sygdom som diabetes er din egen behandler størstedelen af tiden.

I anledning af Verdens Diabetesdag den 14. november 2020 lavede vi denne plakat, som hang rundt om på togstationer i hele landet i ugerne 43-48.

På plakaten spørger vi: ”Ligner du en med diabetes?” mens vi viser billeder af seks personer, der har forskellige typer af diabetes.

Vores pointe er: Du kan IKKE ligne en med diabetes.

Vi vil gerne fortælle danskerne, at diabetes kan ramme alle. Og at diabetes er en usynlig sygdom, som fylder 24/7, fordi du med en sygdom som diabetes er din egen behandler størstedelen af tiden. Døgnet rundt skal du sørge for at styre dit blodsukker, enten med insulin, medicin eller mad og motion afhængigt af, hvilken type diabetes, der er tale om.

Afstigmatiseringskampagne 2020
Kampagneplakat 2020: Ligner du en med diabetes?

Vi oplever, at mange med diabetes møder fordomme og misforståelser om det at leve med diabetes, fordi mange tror, at de ved, hvad diabetes er.

Vi håber, at denne plakat og filmene her på siden, kan være med til at give en større forståelse for, hvordan det er at leve med diabetes – både type 1-diabetes, type 2-diabetes, type 1 ½-diabetes (LADA) og graviditetsdiabetes. Der findes endnu flere typer af diabetes, bl.a. MODY. 

Test din viden - tag diabetesquizzen

Mennesker der har fået diabetes, er lige så forskellige, som mennesker der ikke har diabetes. Hvis du møder en, der har fået diabetes, anbefaler vi, at du spørger personen, hvordan det er at leve med – eller om der er noget, du skal vide i den forbindelse.

Film – Hvad siger folk, når du fortæller, at du har diabetes?

Film – Da jeg fik diagnosen diabetes

Film – Mette Schelde om at få graviditetsdiabetes

Film – Rebecca Green Cupido om at have type 1 ½-diabetes

Film – Maja Michelsen om at være ung med type 2-diabetes

Film – Jens Jørn Spottag om at leve med type 1-diabetes