Når du er pårørende til en person med diabetes, har du adgang til forskellige tilbud og muligheder for at få støtte og hjælp.
Diabetesforeningens tilbud
Mange pårørende oplever det som givende at tale med andre pårørende, som enten står i den samme situation eller, som har haft de samme udfordringer.
Diabetesforeningens tilbud henvender sig primært til den med diabetes, men i mange tilfælde er det muligt for pårørende at deltage. Det gælder for eksempel vores motivationsgrupper og lokale arrangementer.
Mange pårørende kan få brug for en udefrakommende at tale med, hvis belastningen i hverdagen bliver for stor. Nogle pårørende vælger at tale med en psykolog. Alle kan henvende sig til en psykolog og få hjælp, men som reglerne er i dag, er det ikke alle, der kan få tilskud.
Det er din læge, der skal henvise dig til en psykolog.
Har du brug for at dele dine bekymringer, udfordringer og overvejelser med en, der kender livet med diabetes? Diabetesrådgiverne står klar med råd og vejledning fra både frivillige og fagpersoner (herunder en diætist, diabetessygeplejerske, socialrådgiver, fodterapeut og en psykolog).
Diabetesrådgivningen sidder klar til at besvare dine spørgsmål og give dig nogle redskaber til ikke bare at leve med diabetes - men til at leve godt med diabetes.
De frivillige Diabetesrådgivere har selv diabetes og ved, hvad det vil sige at leve med diabetes. De vejleder hver dag andre med diabetes om de udfordringer, de står over for i livet med diabetes. Mange af de frivillige Diabetesrådgivere har selv have diabetes og eller er pårørende til andre med diabetes.