Folkemøde på Bornholm 2021

Politik

Diabetesforeningen taler medlemmernes sag og sætter diabetes på dagsordenen over for politikere og meningsdannere.

Pressetelefon
Lukket

63 12 90 12

63 12 90 12

Vi vil gøre diabetes til noget, mange flere taler om

I dag har mindst en kvart million danskere diabetes, og beregninger viser, at stadig flere danskere vil få diabetes i årene, der kommer.

I Diabetesforeningen arbejder vi for at skabe bedre vilkår og rettigheder for personer med diabetes, så den enkelte kan leve et så godt liv som muligt. Vi arbejder også for at øge danskernes viden om og forståelse for alle typer af diabetes, så færre vil opleve stigmatisering og færre vil udvikle type 2-diabetes.

Her kan du læse om Diabetesforeningens politiske arbejde, dykke ned i høringssvar, debatindlæg og pressemateriale.

Kronikerplan Webnyhed

Den kroniske kurve skal knækkes

Sundhedsvæsenet, som vi kender det, er under pres – for vi står over for en stille sundhedskatastrofe, når der kommer flere kronikere og færre behandlere. Diabetesforeningen fremsætter her fire konkrete forslag til, hvordan vi kan forbedre kronikerindsatsen i Danmark og undgå den stille sundhedskatastrofe.

klik her og læs kronikerplanen

image-text
Politisk Indspil Om Forebyggelse 2023 Forside

Indspil: Ny start på et sundere Danmark

I indspillet giver vi i Diabetesforeningen vores bud på 15 indsatser, der kan gøre hele Danmark sundere, og hjælpe til at forebygge kroniske sygdomme.

Målsætninger og fokus

Diabetesforeningen vil fortsat gå forrest i kampen for mennesker med diabetes. Vi vil bidrage til, at både sundhedssystemet og andre aktører tager udgangspunkt i det enkelte menneskes livssituation, behov og rettigheder med det mål at forbedre helbredet og øge livskvaliteten for den enkelte med diabetes.

Vi vil øge fokus på, hvordan vi i Danmark og i vores liv skaber større synlighed og forståelse for diabetessagen og den enkelte med diabetes.

Og vi vil hjælpe med at øge fokus på, hvordan man selv kan forebygge type 2-diabetes og følgesygdomme til alle typer af diabetes.

Se vores mærkesager

Skriv

Presse

Leder du efter en ekspert til en udtalelse eller pressemateriale til en historie? Få overblik over vores eksperter, pressefotos, logoer, m.m. 

Find pressemateriale
Viden Forskning

Viden om diabetes

Hvert år diagnosticeres ca. 1.000 danskere med type-1 diabetes. Vi giver dig overblik over tal og fakta om diabetes i Danmark.

Flere fakta og tal
Vejledninger

Høringssvar

Diabetesforeningen afgiver ofte høringssvar i nationale og regionale sager, der fylder i livet med diabetes.

Høringssvar
Forskningschefen bliver interviewet

Find en ekspert

I presseafdelingen kan vi hjælpe dig med at få fat på de personer, der er mest relevante i forhold til din historie. Vi kan også hjælpe dig med undersøgelser, tal og fakta.

Find den rigtige ekspert

DNA-streng

Diabetes kort fortalt

Her finder du korte informations- og pressetekster om type 1-diabetes og type 2-diabetes i Danmark.

Gå til Diabetes kort fortalt