Looper

Loopers og Do It Yourself (DIY)

Diabetesforeningen bakker op om de mennesker, som går foran og prøver nye veje i brugen af diabetesudstyr men gør opmærksom på, at det er på eget ansvar. Diabetesforeningen ser gerne udvikling af et CE-godkendt closed-loop system.

På verdensplan er et voksende antal personer med diabetes begyndt at hacke brugen af deres diabetes-udstyr, så insulin kan doseres automatisk. Dette refereres til som closed-loop-systems eller kunstig bugspytkirtel.

Personer, der benytter closed-loop systemer, refererer til dem selv som ”loopers”. De opererer på nettet under #WeAreNotWaiting med henvisning til medico-industriens tøven i forhold til godkendte
closed-loop-systems. Dvs. behandlingsmidler, der er automatiserede og beregner den rette mængde hurtigtvirkende insulin 24/7.

Do-it-yourself (DIY)-bevægelsen har fundet ud af, at det er muligt at hacke brugen af en insulinpumpe og en kontinuerlig glukosemåler, så insulinpumpen kan modtage information om blodsukkerniveau direkte fra sensoren, og beregne insulindosen. Erfaringen er, at det giver et stort overblik og tryghed i behandlingen, samt en større ”Time-in Range” (TIR) med færre lave blodsukre.

Som behandler må man i dag ikke råde patienter til at hacke deres udstyr, og ikke komme med råd om indstillingen på hacket udstyr. Derudover findes der ingen nationale retningslinjer på området. 

Vi mener, at: 

  • Der er store perspektiver i brugen af closed-loop systemer
  • Vi bakker op om de mennesker, som går foran og prøver nye veje i brugen af diabetesudstyr for en bedre diabetesregulering, men gør opmærksom på, at det er på eget ansvar og risiko, når der er tale om ikke-godkendt medicinsk udstyr.
  • Vi anerkender, at sundhedsprofessionelle ikke kan anbefale DIY teknologier til mennesker med diabetes.
  • De, der bruger ikke-godkendt medicinsk udstyr, har selvfølgelig stadig ret til behandling for deres diabetes.
  • Vi ser gerne, at teknologisk behandlingsudstyr udvikler sig på en sikker måde, så mennesker med diabetes kan få støtte fra sundhedsprofessionelle i brugen af udstyret og en endnu bedre reguleret diabetes og vilkår for et trygt og godt liv med diabetes.
  • Vi støtter op om udvikling af et CE-godkendt closed-loop-system.
image-text
Looper

Loopers og Do It Yourself (DIY)

Diabetesforeningen bakker op om de mennesker, som går foran og prøver nye veje i brugen af diabetesudstyr men gør opmærksom på, at det er på eget ansvar. Teknologien har dog enormt potentiale, som vi gerne ser udviklet til et CE-godkendt system.