Forskningschefen bliver interviewet

Find en ekspert

Få adgang til ekspertviden om livet med diabetes.

Skriv2

Diabetesforeningens eksperter står klar til at hjælpe

Diabetesforeningens rådgivere og eksperter står klar til at hjælpe dig med fakta og viden om livet med diabetes, når du skal lave din research eller skrive din historie.

Skal du have en udtalelse til pressebrug? Kontakt os på pressetelefonen, så får du fat i den rigtige ekspert: 63 12 90 12.

Forskning og behandling

Forskningschef Tanja Thybo

Tanja Thybo

Tanja er ansvarlig for området forskning og viden, herunder Diabetesforeningens brug af tal for diabetes i Danmark. Hun har fokus på ny diabetesforskning og diabetesbehandling, retningslinjer for behandling af diabetes, kvalitetssikring og brugerinvolvering. Tanja er også den, der er opdateret på sammenhængen mellem corona og diabetes.

Titel: Forskningschef

E-mail: tth@diabetes.dk

LinkedIn: linkedin.com/in/tanja-thybo-0413041

Twitter: @TThybo

Mad og sundhed

Diætist Lisa Heidi Witt
Lisa Heidi Witt

Lisa Heidi Witt og Cecilie Sandvad

Lisa og Cecilie står bag foreningens mange kogebøger og er eksperter i kost, vaner og ernæring. Deres fokus er forskellige måder at spise på, når man har diabetes afhængig af, hvilket behov man har: Vil man tabe sig? Skal man tage på? Vil man forebygge at få type 2-diabetes? Har man brug for en bedre blodsukkerregulering? Kulhydrattælling, sødestoffer og behov for særlig kost ved følgesygdomme eller andre sygdomme er også deres område. Cecilie har en særlig kompetence inden for sammenhængen mellem sundhed, kost og børns trivsel.

 

Diætist Cecilie Sandvad
Cecilie Sandvad

Lisa Heidi Witt

Titel: Rådgivningskonsulent og klinisk diætist

E-mail: lw@diabetes.dk


Cecilie Sandvad

Titel: Ernærings- og rådgivningskonsulent

E-mail: csa@diabetes.dk

LinkedIn: linkedin.com/in/ceciliesandvad

Motion og mental sundhed

Motionskonsulent Claus Borup Skovsgaard

Claus Borup Skovsgaard

Claus har fokus på at udvikle motionstilbud og drive Diabetesforeningens samarbejde med idrætsorganisationer og forskningsinstitutioner indenfor fysisk aktivitet og livsstil. Claus ved meget om motivation, mental sundhed og aktive fællesskaber og er brobygger mellem Diabetesforeningens frivillige, lokale foreninger og kommunale tilbud.

Titel: Motions- og frivillighedskonsulent

E-mail: cbs@diabetes.dk

LinkedIn: linkedin.com/in/claus-borup-skovsgaard-8170793

Hjælpemidler og rettigheder

Karsten Dyrebjerg

Karsten har fokus på retssikkerhed og på, at kronisk sygdom som diabetes skal kompenseres i overensstemmelse med sociallovgivningen. Karsten hjælper personer med diabetes og deres pårørende til at få den rette service, støtte og ydelser. Karsten hjælper også med klagesager til Ankestyrelsen. 

Socialrådgiver Karsten Pedersen

 

Karsten Dyrebjerg

Titel: Rådgivningskonsulent og Socialrådgiver

E-mail: kap@diabetes.dk

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/karsten-dyrebjerg-45278846/

Medicin og udstyr

Diabetessygeplejerske Lene Kølle

Lene Kølle Jørgensen

Lene står for Diabetesforeningens sygeplejefaglige rådgivning. Hun rådgiver om hvad man især skal tage højde for, når man skal regulere sit blodsukker med type 1- eller type 2-diabetes. Hvordan injicerer man insulin? Hvordan virker de forskellige typer af medicin? Lene har også fokus på teknologiske løsninger som insulinpumper og glukosesensorer.

Titel: Rådgivningskonsulent og diabetessygeplejerske

Mail: LKJ@diabetes.dk

Børn og trivsel

Ida

Ida Astrup Jørgensen

Ida rådgiver om børnefaglige problemstillinger og om praktisk assistance i skole og dagtilbud. Hvordan sikrer man et godt samarbejde med barnets institution? Hvilke støttetilbud findes der til børn, unge og deres familier? Hvorfor har mange teenagere udfordringer med deres diabetesbehandling, og hvordan håndterer man det som forældre? Ida har fokus på børn og unges trivsel, udvikling og læring og rådgiver både unge og pårørende om deres handlemuligheder i et liv med diabetes. 

Titel: Børne- og ungekonsulent

Mail: ida@diabetes.dk

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/idajoergensen/ 

Anonym silhouet

Pressefotos

Har du brug for pressefotos af en af vores eksperter? Find billeder og andet materiale her.