Diabetesmagasinet

Medlemsmagasin

Diabetes er Diabetesforeningens magasin til medlemmer. Magasinet udkommer fire gange om året.

1 dag kan gøre en forskel

Magasinet Diabetes 01 2024 Forside

Prøv at kigge ned og forestil dig, at storetåen, alle tæerne eller hele foden pludselig er væk. Sådan ser virkeligheden ud for de mindst 600 danskere med diabetes, der hvert år får foretaget en amputation.

Det er 600 for mange.

Men inden, det kommer så vidt, kan der heldigvis gøres meget. Flere fagpersoner peger på fodterapi som det bedste værn mod amputation og mener, at rettidig omhu er helt afgørende for at holde selv de mindste fodproblemer nede.

Alligevel er det kun hver tredje person med diabetes, der har fået deres fødder tjekket hos en fodterapeut inden for det seneste år. Derfor sætter magasin nummer ét 2024 fokus på fødderne.

Mere stof til eftertanke i magasinet: 

  • Kurt Terkelsen på 82 år har type 2-diabetes, og har siden 2018 gået næsten 20.000 km. Det har forbedret hans blodsukker og han får mindre medicin – læs og bliv inspireret.
  • Hvordan passer I på søskende til et barn med diabetes? Læs input fra dem, der har prøvet det på egen krop.
  • Hanne Kraul oplevede at stå meget alene, da hun fik diagnosen type 2-diabetes. Læs hvordan hun tacklede det.
  • Personer med type 2-diabetes vil måle blodsukker. For mange giver det en lille revolution i forståelsen af deres sygdom, viser et nyere studie, Diabetesforeningen har været med i. Det fortæller Anne-Marie Karin Wegener, ph.d. og seniorfaglig rådgiver i Diabetesforeningen og en af forskerne i projektet.
  • Min leder ved ikke, jeg har diabetes. Skal jeg fortælle åbent om det, eller risikerer jeg at miste mit job? 

Magasinet Diabetes

Diabetes er Diabetesforeningens medlemsmagasin. Magasinet sætter først og fremmest fokus på det levede liv med diabetes og give viden og indsigt, der kan støtte en høj livskvalitet. Du møder en masse mennesker i artiklerne, der bidrager til netop det, ved at dele deres historier og erfaring om både kampe og succeser. Magasinet støtter også op om Diabetesforeningens politiske dagsordener og mærkesager. Ligesom det sætter fokus på forskningen. 

Har du ideer til artikler eller spørgsmål til indholdet? Kontakt:

Redaktør, Lisbeth Maindal, lma@diabetes.dk 

Diabetes udkommer fire gange årligt i et oplag på 81.000 til alle medlemmer af Diabetesforeningen og til en lang række samarbejdspartnere og beslutningstagere.  

image-text
Magasinet Diabetes 01 2024 Forside

Få historierne hjem til dig

Som medlem af Diabetesforeningen modtager du det trykte magasin fire gange om året, og ved indmeldelse får du det seneste magasin tilsendt i velkomstpakken.
Tip Info

Magasinet Diabetes som lydbog

På nota.dk kan Diabetesforeningens medlemmer afspille og downloade medlemsmagasinet som lydbog. Kontakt Diabetesforeningens medlemsservice, hvis du gerne vil have adgang til magasinet på nota.dk

Skriv til medlemsservice
image-text
BEHANDLER DEC 2023 Forside

Diabetes Behandler

Diabetesforeningens faglige blad hedder Diabetes Behandler. Her dyrkes det diabetesfaglige fællesskab og forbindelsen imellem Diabetesforeningens medlemmer og behandlere.