Diabetesmagasinet

Medlemsmagasin

Diabetes er Diabetesforeningens magasin til medlemmer. Magasinet udkommer fire gange om året.

Det kan du læse i seneste medlemsmagasin

Blad O3 2022 Forside

Mange danskere TROR, de ved, hvad diabetes er. 

Diabetesforeningens befolkningsundersøgelse fra 2022 viser, at mere end hver fjerde dansker tror, at overvægt øger risikoen for at udvikle type 1-diabetes, hvilket er forkert.

Og hver tredje dansker mener, at type 2-diabetes er selvforskyldt for dem, der har overvægt eller lever usundt. Så firkantet kan det ikke stilles op, da alder og arvelighed er de største risikofaktorer for at udvikle type 2-diabetes.

– Hvis mennesker med diabetes har en negativ opfattelse af, hvordan omgivelserne ser på diabetes, kan de se sig nødsagede til at skjule deres diabetes, fordi de oplever, at folk ser ned på dem. Det kan skabe helbredsproblemer, både fysisk og mentalt, siger Anne Hvarregaard Mose, psykolog, Steno Diabetes Center Aarhus.

Sådan skal det ikke være!

Derfor sætter vi fokus på diabetesmyter i kampen for at justere de skæve opfattelser af, hvad diabetes er, og hvad sygdommen skyldes – skæve opfattelser, der skaber stigma.

Magasinet Diabetes

Diabetes er Diabetesforeningens medlemsmagasin. Magasinet sætter først og fremmest fokus på det levede liv med diabetes og give viden og indsigt, der kan støtte en høj livskvalitet. Du møder en masse mennesker i artiklerne, der bidrager til netop det, ved at dele deres historier og erfaring om både kampe og succeser. Magasinet støtter også op om Diabetesforeningens politiske dagsordener og mærkesager. Ligesom det sætter fokus på forskningen. 

Har du ideer til artikler eller spørgsmål til indholdet? Kontakt:

Redaktør, Lisbeth Maindal, lma@diabetes.dk 

Diabetes udkommer fire gange årligt i et oplag på 81.000 til alle medlemmer af Diabetesforeningen og til en lang række samarbejdspartnere og beslutningstagere.  

image-text
 Forside af magasinet Diabetes juni 2021

Få historierne hjem til dig

Som medlem af Diabetesforeningen modtager du det trykte magasin fire gange om året, og ved indmeldelse får du det seneste magasin tilsendt i velkomstpakken.
Tip Info

Magasinet Diabetes som lydbog

På nota.dk kan Diabetesforeningens medlemmer afspille og downloade medlemsmagasinet som lydbog. Kontakt Diabetesforeningens medlemsservice, hvis du gerne vil have adgang til magasinet på nota.dk

Skriv til medlemsservice
image-text
Forsiden af Diabetes Behandler juni 2020

Diabetes Behandler

Diabetesforeningens faglige blad hedder Diabetes Behandler. Her dyrkes det diabetesfaglige fællesskab og forbindelsen imellem Diabetesforeningens medlemmer og behandlere.