Fem Diabetesrådgivere

Patientuddannelse og diabetes

Lær om din diabetes, for jo bedre du kender den, jo bedre lever du med din sygdom.

Når du har fået konstateret diabetes, kan du have mange spørgsmål. Det er klart, at du er nysgerrig og ivrig efter at sætte dig ind i, hvad det er, og hvad det betyder.

Viden der giver livskvalitet

I mange regioner er der tilbud om uddannelse, hvor du lærer om alt, der er relevant i forhold til livet med diabetes. Spørg din læge eller kommune, hvis du vil vide mere.

Et tilbud – ikke et krav

Det er ikke et krav, at du deltager i en patientuddannelse. Det er et tilbud, og Diabetesforeningen anbefaler, at du tager imod det. For viden er lige så vigtig som behandling. Af hensyn til din livskvalitet, af hensyn til dit helbred – og af hensyn til dit langtidsblodsukker og dermed minimering af følgesygdomme.


Hold dig opdateret

For at omsætte din viden til livskvalitet skal du i det daglige bruge alt det, du ved om kost, motion og overvågning af dit blodsukker. Derfor foreslår vi, at du holder dig opdateret – f.eks. via din diabeteslæge eller her på diabetes.dk. Det gælder måske især dig, der har haft diabetes i nogen tid. For hvad nu, hvis der er kommet ny medicin? Nye måleapparater? Eller nye måder at styre blodsukkeret på?


Læs om Diabetesforeningens motivationsgrupper til mennesker med type 2-diabetes

Vi er her for at hjælpe

Få svar på dine spørgsmål

Vi er her for at hjælpe

Hver dag rådgiver vi personer med diabetes - vi kan også hjælpe dig.