Pige med bamse

Giv et bidrag

Hver dag får et barn i Danmark konstateret type 1-diabetes. Hjælp os med at hjælpe dem og de 252.000 danskere med type 2-diabetes – gennem forskning og den rette rådgivning. Dit bidrag gør en forskel.

Støt Diabetesforeningens arbejde for et godt liv med diabetes – og en fremtid uden.

kr

Cilja mødte for første gang andre børn med diabetes på Diabetesforeningens familiekursus. Foto: Michael Drost-Hansen.
Cilja med hendes forældre. Foto: Michael Drost-Hansen

 

Det her er Cilja. Hun er 5 år og har haft type 1-diabetes, siden hun var 15 måneder gammel. Cilja skal have insulin hver eneste dag - resten af sit liv.

Noget af det, der betyder allermest for os, er at snakke med familier, der også har børn med diabetes - Christina Christensen, mor til Cilja, der har type 1-diabetes

Når børn får diagnosen type 1-diabetes, har det store konsekvenser for barnet selv og familien.

Dit bidrag er med til at sikre, at vi kan holde kurser for børn som Cilja og deres familier, der kæmper mod diabetes hver eneste dag.

Sådan kan du give et bidrag til Diabetesforeningen

Vi er taknemmelige for alle bidrag til diabetessagen. Ønsker du at støtte med et bidrag eller en privat indsamling, kan du gøre det på flere måder. Bidrag op til 17.000 kroner fradragsberettigede.

Støt via bankoverførsel

Benyt Diabetesforeningens konto hos Danske Bank: Reg.nr. 3574, Konto nr. 3574428904.

Støt via Mobile Pay

Benyt Diabetesforeningens MobilePay nr. 39 949.

Indsamling via Facebook fundraiser

Brug Facebooks egen fundraiser-funktion til nonprofitorganisationer/velgørenhed. Vælg Diabetesforeningen samt det beløb du ønsker at samle ind og den dato din indsamling skal slutte. En Facebook fundraiser vil som udgangspunkt gå til  Diabetesforeningens generelle arbejde.

Start din Facebook fundraiser her

Donation3

Husk at bidrag er fradragsberettigede

Bidrag op til 17.000 kroner er fradragsberettigede. Du får automatisk dit fradrag, hvis du har oplyst dit cpr-nr. til os. Ved bankoverførsler skal du skrive dit navn, adresse og CPR-nr. i det felt, hvor man skriver meddelelser til modtager. Vær opmærksom på, at du ikke får fradrag for kontingenter og varekøb.

Notér også i tekstfeltet hvis det f.eks. har været en indsamling i en given anledning. Har du specifikke krav til, hvad pengene skal gå til, skal det tydeligt fremgå af din indbetaling. Specifikke formål kan for eksempel være rådgivning, børn med diabetes eller forskning.

Du kan altid kontakte os på tlf. 66 12 90 06, hvis du har spørgsmål.

Mere om skattefradrag
Læge taler med patient, griner
Ajenthen G. Ranjan med patient. Foto: Claus Bjørn Larsen

Bidrag til forskning, der skaber forandring

Har du hørt om den kunstige bugspytkirtel? I 2019 gik Diabetesforeningens Forskningslegat på 225.000 kr. til læge, post.doc. Ajenthen G. Ranjan fra Steno Diabetes Center Copenhagen. Ajenthen G. Ranjan har forsket i udviklingen af den kunstige bugspytkirtel, som vil være et gennembrud for både børn og vokse med type 1-diabetes.

Børn krammer
Afsked ved børnefamiliekursus. Foto: Claus Bjørn Larsen

Du bidrager til, at børn og deres forældre ikke står alene

I Diabetesforeningens børnefamiliegrupper møder både børn og forældre andre familier, der også kæmper mod diabetes hver eneste dag. Det har stor værdi, når hverdagen bliver vendt på hovedet og er fuld af usikkerhed og et utal af spørgsmål om diabetes. Dit bidrag går til Diabetesforeningens arbejde for, at børn og deres forældre ikke står alene med sygdommen.