Mathilde FB Live 16X9 Web

Online træning og yoga

Kom med til online træning med Mathilde, online yoga med Stina og hjemmetræning med Nichlas.

Online træning med Mathilde

Online træning med Mathilde er lavet i samarbejde med GF Fonden.

Du kan være med til online træning en gang om ugen på Diabetesforeningens Facebookprofil. Vores træner, Mathilde Espe Pedersen, læser sin kandidat Idræt og Sundhed på SDU, Odense, hvorfor træningsdagene pt. varierer fra uge til uge.

Hold øje med arrangementskalenderen, så du ved, hvornår den næste træning foregår.

Mathilde har fokus på, hvordan man kan lave øvelserne forskelligt afhængigt af, om man eksempelvis har dårlig ryg eller en knæskade – eller bare er helt "fit for fight".

Mathilde kigger på dine kommentarer på Facebook i vandpauserne, så hvis man giver feedback bliver det læst med det samme.

Online yoga med Stina

Online yogaundervisning med Stina er lavet i samarbejde med GF Fonden.

Mærk hvordan yoga kan bringe mere kontakt til kroppen og ro i sindet til Stina Madelaires online yoga sessioner. Stina guider en yogasession for alle, der har lyst til at være med.

Også dig, der aldrig har prøvet yoga før.

Det kræver hverken, at du kan nå dine tæer eller sidde i skrædderstilling på gulvet. Hvis du kan trække vejret, kan du lave yoga. Det vigtigste er, at du mærker godt efter undervejs, og stopper hvis noget føles forkert. 

Online yoga på både Facebook og Teams

Yogatimerne med Stina foregår om mandagen fra kl. 10.00 til kl. 10.45 på Diabetesforeningens Facebookprofil

På Facebook starter vi med at lave yogastillinger og fysiske øvelser i 30 minutter, og derefter bruger vi et kvarter på åndedrætsøvelser og afspænding. Stina læser ikke kommentarer under øvelserne, men du er meget velkommen til at stille spørgsmål og give feedback efter livesessionen ved at bruge kommentarfeltet under videoen. Tak til GF Fonden, som finansierer yoga-træningerne på Facebook.

Kl. 11.00 starter et nyt hold yoga med 45 minutters øvelser - denne gang på Microsoft Teams. 

På Teams er det bedst at have kameraet slukket under yogaen, så det kun er Stinas øvelser, der er i fokus. Efter øvelserne er der afsat et kvarter, hvor du er velkommen til at tænde mikrofon og kamera, så du kan sige hej til de andre deltagere, få en snak og stille Stina de spørgsmål, du måtte have om yoga eller diabetes. 

 

Stina Web

Stina Madelaire er 42 år, mor til Viggo, yogalærer og har haft type 1-diabetes siden 1998. I 2007 opdagede hun for alvor yogaens positive effekter – ikke mindst på forholdet til sin krop og sin diabetes. Hun blev hooked, uddannede sig til yogalærer og har undervist i yoga siden 2009.

Hjemmetræning sammen

Til hjemmetræningen vil vi gennem bevægelse skabe et virtuelt fællesskab hvor alle kan være med. Inden træningen starter vi med en kort introduktion af både træner og de fremmødte, efterfulgt af lidt opvarmningsøvelser, så vi sikrer, at vi får skabt et trygt rum.

Dagens øvelser bliver gennemgået grundigt og er tilpasset forskellige niveauer. Udover lidt sved på panden, får du med Nichlas en uformel træning, hvor der er plads til nysgerrighed, spørgsmål, sjov og grin.

Efter træningen er du velkommen til at snakke med træneren og de andre deltagere om stort og småt – om fysisk aktivitet eller andet, der rør sig – i hverdagen.

Til træningen vil vi gøre brug af egen kropsvægt og remedier i hjemmet. Se remedier i nedenstående faktaboks.

Træning sammen med Nichlas varer cirka 45 minutter.

Hjemmetræning og yoga er en del af Diabetesforeningens projekt Sammen Hjemmefra.

Nichlas 1
Hjemmetræningen styres af Nichlas Lundgreen, professionsbachelor i ernæring og sundhed og personlig træner.