Kødboller i tomatsovs

Varme retter

Kødboller i tomatsovs

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1225/290

kJ/kcal

Energi

15

g

Kulhydrat

12

g

Fedt

28

g

Protein

235

g

Frugt/grønt pr. person

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 lille løg (ca. 50 g)
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 æg
25 g havregryn
1 dl skummet- eller minimælk
1 tsk. salt
peber
1 fed hvidløg – kan udelades
3 spsk. hakket persille
¾ l vand
½ tsk. salt

 

Tomatsovs
½ spidskål (ca. 300 g)
1 tsk. flydende fedtstof
1 lille squash (ca. 250 g)
1 dåse flåede tomater (400 g)
1 dl vand fra kødboller
½-1 dl skummet- eller minimælk
½ tsk. sukker
salt, peber
1 håndfuld friske basilikumblade eller 1 tsk. tørret basilikum
evt. majsstivelse

Sådan gør du

Riv løget fint. Rør alle ingredienser til farsen sammen.

Kog vand og salt op. Form kødbollerne med en spiseske. Kom dem i det kogende vand og kog i 8-10 min. Bollerne stiger op til overfladen, når de er kogte. Si kogevandet, og gem 1 dl til sovsen.

Sovs

Snit spidskål fint, og skær squash i halve skiver.

Smelt fedtstof, og svits spidskål, så det lige “falder sammen”. Tilsæt squash og flåede tomater. Kom vand fra kødboller og mælk i. Smag sovsen til med sukker, salt og peber. Du kan evt. jævne sovsen med majsstivelse rørt ud i lidt vand.

Kom basilikumblade eller tørret basilikum i retten lige inden servering.

Servering

Server f.eks. fuldkornspasta eller en grøntsagsspaghetti vendt i pesto og grøntsager til.