Risalamande med kirsebærsovs

Desserter og kager

Risalamande med kirsebærsovs

Ernæringsindhold

900/215

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

12

g

Fedt

6

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. person

13

g

Kulhydrat 100 g

100/25

kJ/kcal

Energi

5

g

Kulhydrat

0

g

Fedt

0,5

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

Risalamande
60 g grødris (ca. ¾ dl)
4 dl letmælk
1 dl vand
½ vaniljestang
10 g mandler (ca. 10 stk.)
sødemiddel efter smag
1 dl piskefløde

 

Kirsebærsovs
2 dl syltede dessertkirsebær og saft uden tilsat sukker og sødemiddel
1 dl vand
½ spsk. kartoffelmel
½ tsk. Perfect Sød eller andet flydende sødemiddel svarende til 20 g sukker

Sådan gør du

Risalamande

Kog grødris, mælk, vand og flækket vaniljestang til grød ved svag varme i ca. 40 min.

Afkøl grøden, og tag vaniljestangen op.

Smut og hak mandlerne. Tilsæt mandlerne i grøden, og smag til med sødemiddel.

Pisk fløden stiv, og vend det i grøden.

Kirsebærsovs

Varm kirsebær og saft op til kogepunktet. Fjern det fra varmen. Hæld kartoffelmelet ud i vandet under omrøring. Smag kirsebærsovsen til med sødemiddel.

Servering

Server risalamande med kirsebærsovs.

Kom evt. en hel mandel i.

Tip

1 dl piskefløde kan erstattes af 1 dl Cremefine til piskning 19 %. Herved nedsættes indholdet af fedt til 8 g pr. person.