Rodfrugtsuppe med krydrede kødboller

Varme retter

Rodfrugtsuppe med krydrede kødboller

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1250/295

kJ/kcal

Energi

27

g

Kulhydrat

10

g

Fedt

21

g

Protein

150

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

Kødboller
2-3 kugler hakket grønkål (ca. 50 g)
1 lille løg (ca. 50 g)
½ lille rød chilipeber
250 g hakket skinkekød med højst 10 % fedt
1 æg
2 spsk. havregryn, finvalsede
½ tsk. salt
peber

 

Til kogning
¾ l vand
1 tsk. salt

 

Suppe
1 løg (ca. 100 g)
1 spsk. fedtstof
4 kartofler (ca. 250 g)
1-2 persillerødder (ca. 200 g)
1 skive knoldselleri (ca. 200 g)
½ l grønsagsbouillon
1-2 laurbærblade
2 dl skummet- eller minimælk
salt, hvid peber

Sådan gør du

Kødboller

Tø grønkålen op. Hak halvdelen af løget, eller riv det fint. Fjern kernerne fra chilipeberen, og hak den fint.

Bland alle ingredienserne til farsen godt sammen.

Kog vand og salt op. Form farsen med en teske til små kødboller, og kom dem i det kogende vand. Kog kødbollerne i 5-6 minutter. Når kødbollerne er kogte, stiger de op til overfladen.

Suppe

Hak løget sammen med det halve løg, der er tilovers fra kødbollerne. Skær kartofler, persillerødder og selleri i mindre stykker. Svits det i fedtstoffet, uden at det tager farve. Tilsæt en ½ l siet kogevand fra kødbollerne samt bouillon og laurbærblad.

Lad suppen småkoge i ca. 20 min., til grøntsagerne er godt møre. Tag laurbærblad op, og blend suppen.

Kom kødbollerne i sammen med mælken, og varm suppen godt igennem. Smag suppen til med salt og peber.

Servering

Server rodfrugtsuppe med krydrede kødboller med fuldkornsbrød til.

Variation

Persillerødderne kan erstattes af pastinak.