MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fastelavnsboller med æble og kanel

Fremgangsmåde

Skræl æblerne, hvis skrællen er grov og tag kernehusene ud. Kog æbler, vand, vanilje og, kanel til mos i ca. 10 min. Hak mandlerne og kog dem med. Smag æblefyldet til med sødemiddel. 


Lun mælken og opløs gæren i den. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem.

Rul den ud til en firkant ca. 30 x 45 cm, og skær den ud i 12 firkanter.

Fordel fyldet på midten af hver firkant. Saml hjørnerne og tryk dejen lidt sammen. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingerne ned mod papiret.

Lad bollerne hæve i 10-15 min.

Pensl dem med mælk eller kold kaffe og bag dem ved 200° C i 10-12 min. på midterste eller næstøverste ovnrille.

Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist.

Servering
Server fastelavnsboller med æble og kanel som et mellemmåltid f.eks. til varm kakao.

Tip
Disse fastelavnsboller er hurtige at lave, da dejen ikke forhæver.
Du kan bage dobbelt portion og fryse bollerne ned.

Alternativ
Du kan bruge marmelade som fyld i stedet for æblefyldet. Læg 1-2 tsk. marmelade efter smag på hver dejfirkant.

 

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 525 kJ, Kulhydrat 19 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 31 g
  • 12 stk.

Ingredienser

  • Fyld
  • 3 søde æbler (ca. 300 g)
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. vaniljesukker eller korn af ½ stang vanilje
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 40 g mandler, kan udelades
  • sødemiddel svarende til 10-20 g sukker eller efter smag 
  • Dej
  • 1 dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • ½ pk. gær (25 g)
  • 1 æg
  • 1 spsk. flydende fedtstof
  • 2 tsk. sukker
  • 125 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 2 dl)
  • ca. 125 g hvedemel (ca. 2 dl) 
  • Pynt 
  • glasur
  • krymmel og/eller kakaopulver

Fremgangsmåde

Skræl æblerne, hvis skrællen er grov og tag kernehusene ud. Kog æbler, vand, vanilje og, kanel til mos i ca. 10 min. Hak mandlerne og kog dem med. Smag æblefyldet til med sødemiddel. 


Lun mælken og opløs gæren i den. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem.

Rul den ud til en firkant ca. 30 x 45 cm, og skær den ud i 12 firkanter.

Fordel fyldet på midten af hver firkant. Saml hjørnerne og tryk dejen lidt sammen. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingerne ned mod papiret.

Lad bollerne hæve i 10-15 min.

Pensl dem med mælk eller kold kaffe og bag dem ved 200° C i 10-12 min. på midterste eller næstøverste ovnrille.

Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist.

Servering
Server fastelavnsboller med æble og kanel som et mellemmåltid f.eks. til varm kakao.

Tip
Disse fastelavnsboller er hurtige at lave, da dejen ikke forhæver.
Du kan bage dobbelt portion og fryse bollerne ned.

Alternativ
Du kan bruge marmelade som fyld i stedet for æblefyldet. Læg 1-2 tsk. marmelade efter smag på hver dejfirkant.

 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes