MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Burgerboller, grove

Fremgangsmåde

Lun vandet og udrør gæren i det.Tilsæt kærnemælk, sukker, groft mel, olie og salt. Tilsæt hvedemelet – hold evt. lidt tilbage.

Ælt dejen grundigt og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 min.

Slå dejen ned og form den til 20 boller. Tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

Bag dem ved 200° C i ca. 15 min. Afkøl bollerne på en bagerist.

Servering
Server grove burgerboller i madpakken med f.eks. rygeostsalat eller skinkesalat.
Bollerne er også lækre til burgere med hakkebøf, salat m.m.

TIP
Erstat kærnemælken med syrnet mælkeprodukt med højst 0,7 % fedt.

Du kan bage 24 almindelige boller af portionen. Hver bolle indeholder så 25 g kulhydrat.

  • Brød
  • Pr. stk. v. 20 boller: Energi 800 kJ, Kulhydrat 33 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 44 g
  • Ca. 20 stk.

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 tsk. sukker
  • 250 g fuldkornshvedemel (ca. 4 dl)
  • 250 g rugmel (ca. 5 dl)
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 500 g hvedemel (ca. 8½ dl) 

Fremgangsmåde

Lun vandet og udrør gæren i det.Tilsæt kærnemælk, sukker, groft mel, olie og salt. Tilsæt hvedemelet – hold evt. lidt tilbage.

Ælt dejen grundigt og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 min.

Slå dejen ned og form den til 20 boller. Tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

Bag dem ved 200° C i ca. 15 min. Afkøl bollerne på en bagerist.

Servering
Server grove burgerboller i madpakken med f.eks. rygeostsalat eller skinkesalat.
Bollerne er også lækre til burgere med hakkebøf, salat m.m.

TIP
Erstat kærnemælken med syrnet mælkeprodukt med højst 0,7 % fedt.

Du kan bage 24 almindelige boller af portionen. Hver bolle indeholder så 25 g kulhydrat.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes